Ethyleenoxide in yoghurtdressing Salata Zero: Remia roept product terug
Sauzenmaker Remia roept de yoghurtdressing Salata Zero terug. Er zit volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een te hoog gehalte aan residu van ethyleenoxide in.
Remia C.V. heeft de dressing uit de schappen laten halen. Het gaat om yoghurtdressing Salata Zero met houdbaarheidsdatum 31-07-2022.
Gewasbeschermingsmiddel
De NVWA waarschuwt dat er in de dressing een te hoog gehalte aan residu van de schadelijke stof ethyleenoxide is aangetroffen. De stof is een gewasbeschermingsmiddel en verboden in de EU. Er is geen direct gezondheidsrisico, toch is het advies aan wie hem gekocht heeft de fles terug te brengen naar de winkel. Ook zonder kassabon krijg je je geld terug.
‘Het is niet meteen een probleem voor de volksgezondheid’, schreef de NVWA eerder over ethyleenoxide. ‘Maar iemand die dagelijks grote hoeveelheden zou consumeren kan er op langere termijn mogelijk schadelijke gevolgen van ondervinden.’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMOver de Tong1
Sommige gerechten bij Déja Vu in Dijkerhoek zijn zó lekker: die bestel je gewoon nóg een keer
Steenwijkerland, Zutphen, Lochem, Hardenberg, Raalte, Zwolle, Dronten, Zwartewaterland, Staphorst, Apeldoorn, Brummen, Zeewolde, Hattem, Olst-Wijhe, Dalfsen, Harderwijk, Nunspeet, Voorst, Meppel, Heerde, Rijssen-Holten, Deventer, Berkelland, Epe, Elburg, Noordoostpolder, Urk, Nijkerk, Ermelo, Bronckhorst, Ommen, Putten, Kampen, Oldebroek, Lelystad -
Wat Eten We Vandaag: Pulled pork uit de slowcooker
Met dit broodje pulled pork maak je vleesliefhebbers gelukkig. We maken gebruik van een slowcooker, zodat het vlees op een lage temperatuur gaart, en boterzacht van structuur blijft. Serveer de pulled pork op hamburgerbroodjes met rauwkostsalade en zelfgemaakte barbecuesaus voor de finishing touch. -
Wat Eten We Vandaag: Zuid-Afrikaanse kip in filodeeg
Deze Zuid-Afrikaanse kip in filodeeg is een van de vele gerechten die Zuid-Afrika rijk is. In dit recept verwerken we onder andere kip, kurkuma en tijm. Drie ingrediënten die we veel terug zien komen in de Zuid-Afrikaanse keuken. -
PREMIUMGeldvraag
Banken vragen geld voor betaalrekening, maar bieden nauwelijks spaarrente: zo zit het
Elke maand gaan er een paar euro’s naar je bank voor het gebruik van een betaalrekening. Op jaarbasis kan dat best aantikken. ‘Waarom zijn de kosten van mijn bankrekening zo hoog’, vraagt lezer Jos Couwenberg zich af. In deze rubriek leggen we elke week een lezersvraag over geld voor aan een deskundige. -
autotest
Zo gaat de Renault Espace met zijn tijd mee: van MPV naar SUV
De zesde generatie van de Renault Espace heeft weinig gemeen met de praktische busjes van de eerste vier generaties. De multifunctionele indeling uit het verleden is verdwenen en soepele zescilinders maakten plaats voor haperende hybrides.
-
PREMIUMEnergierekening
Hans woont op 28 vierkante meter en heeft laag gasverbruik: ‘Merk wel dat alles duurder is’
-
-
-
Kassabon bij Albert Heijn nu ook digitaal: fysieke bon verdwijnt niet
Wie boodschappen doet bij supermarktketen Albert Heijn kan nu de kassabon terugvinden op zijn telefoon. Daarvoor heb je alleen de nieuwste versie van de app nodig met je persoonlijke bonuskaart. -
Wat Eten We Vandaag: Gevulde snoeppaprika’s met cottage cheese en tomaat
Serveer jij meestal een blokje kaas met toastje bij de borrel? Lekker, maar er zijn genoeg alternatieven. Verras je bezoek met deze gevulde snoeppaprika’s met cottage cheese en tomaat. Ze staan binnen een handomdraai op tafel, zien er smaakvol uit, en zijn ook nog eens voedzaam.