Volledig scherm
Lay’s Méditerranée 3 Peppers is bereid met 100% olijfolie en lekker pittig en past heerlijk bij de andere hapjes. © Lay's

Familieweekend met Pinksteren

Lay's (PARTNERBIJDRAGE)De maand mei, met al haar feestdagen, is bij uitstek dé maand voor borrels met vrienden en familie. Maar een borrel is zonder hapjes natuurlijk niet compleet. In de serie ‘De plank van…’ inspireren we je graag met 3 verrassende borrelplanken, die door fans van Lay’s zijn samengesteld rondom de karakteristieke smaak van Lay’s Méditerranée. Door de bereiding met 100% olijfolie en het gebruik van mediterraanse kruiden, gaan deze chips uitstekend samen met de lekkerste Zuid-Europese hapjes. Inez verrast haar familie dit Pinksterweekend met een heerlijke Spaanse borrelplank. 

Inez en Chris krijgen in het Pinksterweekend het hele gezin over de vloer: hun drie kinderen met aanhang en inmiddels ook alweer drie prachtige kleinkinderen. Gezellig en druk. Inez maakt Spaanse borrelplanken vol verschillende hapjes. Die zijn gemakkelijk van tevoren klaar te maken, zo hebben Inez en Chris alle tijd om te genieten van het gezelschap. 

Spanje ontdekken

“We hebben als familie een klik met Spanje en de Spaanse keuken. We zijn er vaak op vakantie geweest en onze zoon heeft er tijdens zijn studie gewoond. Vorig jaar zijn we samen een paar dagen naar Valencia geweest. We bezochten bijna elke dag een overdekte mercado.”

Gazpacho

“Iberico-ham komt zeker op de plank, net als gazpacho: lekker fris en het ziet er leuk uit in kleine glaasjes met wat garnering. Groene olijven zijn altijd lekker en daar zet ik schaaltjes met mediterrane chips bij. Deze zijn bereid met olijfolie, heel puur. We houden allemaal van pittig eten, dus die met drie pepers is favoriet.”  

Tips voor een heerlijke Spaanse borrelplank:

Chips bereid met 100% olijfolie - Lay’s Méditerranée 3 Peppers is bereid met 100% olijfolie en lekker pittig.
Spaanse ham - De bijna zoete, nootachtige smaak van Iberico-ham past goed bij de mediterrane chips.
Olijven - Gezellig olijfjes prikken, dat doet meteen aan vakantie denken.
Gazpacho - Een fris tussendoortje op de plank. Maak hem zelf of kies voor de heerlijke variant van Alvalle. Garneren en klaar!
Manchego - Wordt gemaakt van schapenmelk en heeft een rijke smaak. Blijft goed overeind naast de chips en de Iberico-ham. 

Quote

Soms zijn het de kleine simpele momenten waar je heerlijk van kunt genieten. Voor deze momenten is er nu Lay’s Méditerranée; chips bereid met 100% olijfolie en fijn gekruid, voor die lekkere mediterra­ne smaak. Verkrijg­baar in de smaken Naturel en 3 Peppers.

Eigen twist

“Ik ben gek op de Spaanse keuken, maar ik vul het aan met eigen ideeën. Soms gebruik ik Marokkaanse kruiden, of ik leg in plaats van Manchego een pittig boerenkaasje op de plank.” 

Meer inspiratie?

Dit is de derde en laatste borrelplank in de serie 'De plank van...', waarin we lezers inspireren met tips voor de lekkerste Zuid-Europese borrelhappen, passend bij de unieke smaak van Lay's Mediterranée. Bekijk hier ook de Italiaanse- en Franse borrelplank.

Meer weten? Lees meer op lays.nl

Tips voor een heerlijke Franse borrelplank?

Tips voor een heerlijke Italiaanse borrelplank?