Volledig scherm
Eveline Diks behaalde met haar team van De Witte Gans opnieuw een Bib Gourmand, het zusje van de echte Michelinster. © Frank Uijlenbroek

Geen nieuwe Bib's in de regio, wel behoud

Bib GourmandRestaurants  in de regio die een Bib Gourmand hadden, hebben die waardering behouden. Dat heeft Restaurantgids Michelin zojuist bekendgemaakt. Michelin heeft geen nieuwe  Bib Gourmands toegekend aan restaurants uit onze regio.

De enige Bib die gesneuveld is, is  die van 't Soerel in Epe. Dat restaurant werd vorig jaar overgenomen door Apeldoorners Marijn van de Worp (28) en Yasmina El Azzouzi (23) en omgetoverd tot Fizzy. Dat heeft Michelin er (nog) niet toe bewogen de Bib toe te kennen.

Bib Gourmand 

De Bib Gourmands zijn de jaarlijkse erkenningen van de Michelin-restaurantgids voor restaurants die ‘een volledig menu aanbieden (voor-, hoofd- en nagerecht) voor maximaal 37 euro en zich onderscheiden door een geweldige verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier', aldus de criteria.

Naast een eigen gids voor de hele Benelux, krijgen de onderscheiden restaurants ook een vermelding in de ‘grote’ Michelingids vol sterrenrestaurants en ‘omrij-adressen’. De Michelinsterren worden 17 december bekendgemaakt.

Bib-restaurants in de regio:

Sizzles en Twenty2 in Apeldoorn, Tante Blanche in Brummen, Herberg De Witte Gans in Dalfsen, Bouwkunde in Deventer, Klein Parijs in Harderwijk, Hoog Holten in Holten, Sukade in Meppel en De Tuinkamer in Ruurlo.