Gemakkelijk koken: vijf lekker makkelijke eenpansgerechten
Koken & EtenBij sommige maaltijden zit de kunst hem niet alleen in wat je erin stopt, maar ook hoe je het bij elkaar brengt. En het eenpansgerecht bewijst dat je alles soms gewoon lekker door elkaar mag gooien. Deze week verzamelt Eatertainment voor ons vijf gerechten waar je gegarandeerd maar één pan voor nodig hebt.
Pak een pan. Pak je ingrediënten. Gooi die ingrediënten in de goede volgorde in je pan. Klaar. Uitgebreid koken kan leuk zijn, maar het klassieke eenpansgerecht geeft een heel eigen vorm van voldoening. Het eindresultaat is heerlijk, en na afloop hoef je maar één pan af te wassen. Ideaal, toch?
Rösti met spinazie, feta en avocadospread: Geen kleine rösti die je met de hand kunt eten, maar een groot en panvullend aardappelbaksel vol interessante smaken. Knapperig, maar gevuld met zachte stukjes feta.
Portugese tomatada met kip: Een dikke tomatensaus met kip en groenten die je het liefst recht uit de pan wil slurpen. Dit gerecht speelt wel vals, want voordat je alles in een diepe pan met deksel samenbrengt moet je sommige ingrediënten even opbakken in een koekenpan. Maar als een gerecht zo lekker is, zien we dat door de vingers.
Groene shakshuka met spinazie en munt: Normaal is deze oosterse schotel met gepocheerde eieren rood, maar deze keer is hij groen dankzij de spinazie. Extra lekker met versgebakken pitabroodjes of lamash.
Jambalaya met chorizo en notenrijst: Vroeger vond je deze smaakexplosie van rijst, groenten en vlees alleen aan de oevers van de moerassen in het Amerikaanse Louisiana, maar hij smaakt even goed op een tafeltje naast de sloot in de polder.
Paella met chorizo: Met deze heerlijke rijstschotel stop je het gevoel van een Spaanse zomeravond in je koekenpan. Schenk er een glas koude sangria bij en de maaltijd kan niet meer stuk.
Meer inspiratie en tips voor in de keuken vind je hier:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Kiplekker: met deze recepten zet je de lekkerste kipstukjes op tafel
Soms zit je buiten naast de barbeque, soms sta je in de keuken terwijl de regen buiten met bakken uit de lucht valt. Maar wat het weer ook is, je kunt altijd kip eten. Daarom verzamelde Eatertainment voor ons deze zes lekkere kiprecepten. -
PREMIUM
Met deze bomen heb je snel een koeler terras
De beste remedie tegen een hete zomer? Onze tuinexpert Laurence Machiels weet raad: plant nu nog bomen! Afhankelijk van de grootte van je tuin, legt ze uit welke bomen het best tot hun recht komen en welke genoeg (maar ook niet te veel) schaduw geven. ,,Strooi een mulchlaag van compost of bladaarde onder de boom, dat houdt de verdamping tegen.’’ -
Onderweg? Deze gerechten neem je makkelijk mee
Het is weer zomer en er is geen beter moment om eropuit te trekken. Maar elke bestemming is leuker wanneer je het met lekker eten kan combineren. Daarom verzamelde Eatertainment voor ons deze vier handige recepten voor gerechten die je makkelijk kunt meenemen. Honderd procent achterbankbestendig! -
‘Beste chef-kok ter wereld’ Guy Savoy verliest zijn derde Michelinster
De Franse topchef Guy Savoy, al zes jaar op rij de beste chef-kok ter wereld, verliest dit jaar een Michelinster. Zijn restaurant valt terug van drie naar twee sterren, zo heeft de Michelingids bekendgemaakt. -
PREMIUM
Kam, poten, hart, maag, niertjes, lever: alles van de kip is eetbaar
Een kip levert meer dan een steriele, blote kipfilet. Sterker, alle onderdelen zijn eetbaar, zegt chef-kok Nel Schellekens: ‘De kam is goddelijk in de salade. Van de klauwen werd vroeger kroepoek gemaakt.’
-
Zwitserse berg mag niet meer worden afgebeeld op chocoladereep Toblerone
De herkenbare verpakking van een Toblerone-chocoladereep zal er binnenkort anders uitzien. De Zwitserse berg Matterhorn mag er namelijk niet meer op worden afgebeeld, melden Zwitserse media. -
-
-
Dit zijn de addertjes onder het gras van private lease
Ooit was er geen hond in geïnteresseerd, maar inmiddels is private lease niet meer weg te denken uit het Nederlandse autolandschap. Autorijden zonder zorgen over restwaarde, inruil of onderhoud en met een maandbedrag waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Maar er zitten addertjes onder het gras. -
PREMIUMMet video
Statiegeld op blikjes, zo krijg je je geld terug
Na de kleine plastic flesjes zijn nu de blikjes aan de beurt. Vanaf deze week betaal je daar ook 15 cent statiegeld voor. Maar waar is dat goed voor en ook niet onbelangrijk: hoe krijg je je centjes weer terug?