Getest: Dit is de beste inbouw-combimagnetron
Wat is de beste inbouw-combimagnetron? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.
Met een combimagnetron kun je opwarmen, bakken en meestal ook grillen. Vooral inbouwmodellen zie je tegenwoordig in veel keukens. Logisch, want het ziet er mooi strak uit. Daar betaal je wel voor: inbouwmagnetrons zijn flink duurder dan vrijstaande modellen.
De Consumentenbond test inbouw- en vrijstaande combimagnetrons op onder meer opwarmen, ontdooien, heteluchtfunctie (oven), combistand en gebruiksgemak. In totaal zijn er 96 combimagnetrons getest die op dit moment redelijk tot goed verkrijgbaar zijn.
Bij de ruim 40 geteste inbouwmodellen komt een combimagnetron van ETNA als Beste uit de Test. Dit model is ook de Beste Koop vanwege de gunstige prijs. Een interessant alternatief is een combimagnetron van IKEA.
Beste uit de Test én Beste Koop: ETNA CM751ZT
Prijs: 699 euro
Testoordeel: 7,4
Bruikbare inhoud: 39,8 liter
Vind de laagste prijs
Bekijk alle geteste inbouw-combimagnetrons
Kies de beste magnetron voor jou
Bij deze inbouwmagnetron van ETNA krijg je veel waar voor je geld. Hij komt goed uit de test en heeft ook een relatief gunstige prijs.
Opwarmen en ontdooien van eten doet hij goed en gelijkmatig. Ook grillen kan hij prima. De combistand (ontdooien en bakken tegelijk) werkt ook goed. Bijzonder is dat hij ook een stoomfunctie heeft. En die scoort maar liefst een perfecte 10.
Verder is hij makkelijk in het gebruik. De bediening werkt eenvoudig, hij is lekker ruim van binnen en hij is makkelijk schoon te maken. Ook prettig: tijdens gebruik maakt hij weinig lawaai.
Maar er zijn ook wat minpuntjes. Zo duurt opwarmen in de magnetron- en combistand wel erg lang. En de ovenfunctie is niet zijn sterkste kant: diepvriespizza’s komen bijvoorbeeld vrij slap uit de oven.
Alternatief: IKEA Smaksak
Richtprijs: 600 euro
Testoordeel: 7,3
Bruikbare inhoud: 42,7 liter
Bekijk de specificaties
Bekijk alle geteste inbouw-combimagnetrons
Kies de beste magnetron voor jou
Ben je op zoek naar een model met vooral een goede ovenfunctie? Dan is dit model van IKEA een goed alternatief.
In tegenstelling tot de ETNA, bak je met dit model van IKEA prima diepvriespizza’s. Maar opwarmen en grillen doet hij juist wat minder goed. Daar is de ETNA beter in.
Verder doet hij qua prestaties niet onder voor de ETNA. Het gebruiksgemak is goed en de bediening is heel makkelijk. Hij is makkelijk schoon te maken en stil tijdens gebruik. En hij is lekker ruim van binnen. Met een inhoud van bijna 43 liter zelfs iets ruimer dan de ETNA. Hij heeft geen stoomfunctie.
Minpunten zijn vooral het opwarmen en grillen. Hij scoort daar maar net aan een voldoende op. Daarnaast warmt hij het eten niet goed gelijkmatig op en duurt dit ook erg lang.
Verantwoording
In deze rubriek schrijven we wekelijks over huishoudelijke en technologische apparaten die door de Consumentenbond zijn getest. Dit is een samenwerking tussen de onafhankelijke redactie van deze site en de Consumentenbond.
De Consumentenbond test jaarlijks duizenden producten, samen met gekwalificeerde technici in gespecialiseerde laboratoria in binnen- en buitenland. De producten die getest worden, worden in de winkel gekocht, zodat deze niet vooraf worden gemanipuleerd door fabrikanten.
Nieuwe modellen worden zo snel mogelijk na introductie getest. Hoe snel dat is, verschilt per product. De Beste uit de Test is het product met het beste testoordeel, dat goed verkrijgbaar is. Dit kan ook een wat ouder model zijn, omdat een nieuwer model lang niet altijd beter is. De Beste Koop is het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding.
De genoemde prijs van een product is de laagste winkelprijs van dit moment voor zover bekend bij de Consumentenbond. Maar prijzen kunnen per dag verschillen. Als er geen recente winkelprijs bekend is, wordt de richtprijs genoemd.
Meer testresultaten, van de beste vaatwassers tot de beste stofzuigers vind je hier.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari. -
Kan 't goedkoper?
We betalen minder voor een fles allesreiniger, maar het kan nóg goedkoper
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: allesreiniger. -
Wat Eten We Vandaag: Vijgensalade met feta en frambozen
Wat een feestje om naar te kijken: deze vijgensalade is niet alleen een lust voor het oog, maar ook erg lekker. De aardse smaak van de vijg in combinatie met de zachte feta en het frisse van de framboos is een heerlijke traktatie. Kortom: de perfecte lichte maaltijd voor een mooie zomerdag. -
Koken & Eten
Voedingscentrum waarschuwt voor rauwe melk: ‘Ga niet eerst een ommetje maken’
Een bezoekje brengen aan de boer in plaats van de supermarkt. Een toenemend aantal mensen kiezen ervoor om hun melk zo vers mogelijk te halen. Soms om de smaak, soms om gezondheidsredenen. Maar of rauwe melk ook echt gezonder is, is onduidelijk. -
Koken & Eten
Is het echt nodig om 1,5 tot 2 liter water te drinken per dag?
Minstens 1,5 of zelfs 2 liter water per dag drinken, die aanbevelingen hoor je geregeld. Maar waarop is dat idee gebaseerd en hebben we écht minimaal 2 liter water per dag nodig om voldoende gehydrateerd te blijven? Wetenschapsexpert Martijn Peters zoekt het uit.
-
Koken & Eten
Anna’s dochter (3) weigert warm avondeten: ‘Na een lange strijd eet ze nu brood voor de tv’
Anna Guldemonds dochter (3) weigert om warm te eten. Na een lange strijd – en op advies van een consultatiebureau – hebben zij en haar man dat geaccepteerd. Het dochtertje eet nu iedere avond een broodje voor de tv, terwijl haar ouders aan tafel weer rustig van hun maaltijd kunnen genieten. Want: ‘Wie bepaalt wat normaal is?’ Een vraag die volgens Anna vaker gesteld mag worden. Oók in het bedrijfsleven, en dus deelt ze haar verhaal op LinkedIn. -
PREMIUMOver de Tong
Bij De Oude Smidse in Steenwijk weten ze de smaken te raken
In september 2020 opent Eva Stoffels, na een afgeronde studie hotelmanagement en wat jaren ervaring, met haar ouders boetiekhotel De Smederij van Steenwijk. Na diverse koksopleidingen en werkervaring in gerenommeerde restaurants is Martin Veenstra klaar voor de volgende stap. De twee gaan dit jaar samen het avontuur aan om hun liefde en passie voor eten, drinken en gastvrijheid kwijt te kunnen in een kleinschalig restaurant op topniveau, met een laagdrempelige sfeer: De Oude Smidse in Steenwijk. -
Energierekening
Valentijn (38): ‘Een groot deel van mijn energiekosten wordt vergoed door mijn werkgever’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Valentijn (38) uit Leeuwarden.