Volledig scherm
De felbegeerde Trappistenbieren van Westvleteren. © RV

Goed nieuws voor fans Trappistenbier: verkoop binnenkort via webwinkel

De monniken van de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren gaan de verkoop van hun felbegeerde Trappistenbieren anders organiseren. De nieuwe webwinkel zal het oude reserveringssysteem vervangen, waarbij je nog moest bellen. Het nieuwe systeem biedt de kopers een vrije keuze en de ‘slimme’ wachtkamer moet iedereen een eerlijke kans geven.

Het kopen van het geliefde bier is altijd lastig geweest. Vorig jaar legde de supermarktketen Jan Linders het bier in de schappen bij een tijdelijke actie, maar kreeg daar problemen mee en moest zelfs verontschuldigingen aanbieden aan de paters voor de stunt. 

Drie soorten

Het bier was in een ommezien weg, dus Nederlandse fans kunnen opgelucht ademhalen: de verkoop gaat via een webwinkel verlopen. De gegadigden zullen er zolang de voorraad strekt kunnen kiezen tussen de drie soorten Westvleteren, met een maximum van twee kratten per aankoop, zo werd vandaag bekend bij de voorstelling in ‘In de Vrede’, pal naast de trappistenabdij.

De webwinkel zal ook met een ‘slimme wachtkamer’ werken. Wie al geruime tijd of nog nooit het bier besteld heeft, krijgt zo voorrang op particulieren die meer recentelijk bier besteld hebben.

Het eerste gewone verkoopmoment is gepland op 26 juni. Maandelijks zijn er twee verkoopmomenten. De webwinkel heeft beperkte openingstijden. Volgende week zijn er twee testverkopen om de applicatie te testen.

Belgische bieren gescoord? Dan blijf je in de sfeer met deze stoof en frieten: