Gourmet met de kinderen? Met deze gerechten maak je het extra feestelijk voor de kleintjes
Koken & EtenTijdens de decembermaand komt in veel gezinnen het gourmetstel uit de kast. En waarom zou je er er dan niet meteen iets extra feestelijks van maken? Deze vijf gerechten van Eatertainment voor de kinderen hebben de wow-factor.
Pannenkoekenspaghetti Pannenkoekjes bakken is een feest. Of je nou klein bent of al lang niet meer. Met deze pannenkoeken in de vorm van spaghetti verras je iedereen tijdens een avondje gourmetten. Knoeien mag. Lees hier hoe je ze maakt.
Kipspiesjes Een tropisch kipspiesje dat gegarandeerd scoort door de rode paprika en zoete ananas. De kip is dankzij de paprikapoeder lekker fruitig en een beetje zoet. Supermakkelijk om te maken, kijk maar.
Mini-pizzapuntjes Welk (groot) kind houdt nou niet van pizza? Tijdens een gourmetavond maak je iedereen blij met deze kleine pizzapuntjes van tortillawrap. Leg er zoete paprika’s, maïs en geraspte mozzarella op, en bak ze kort in een gourmetpannetje tot de kaas is gesmolten. Hier vind je de ingrediënten en de bereiding.
Mini-cheeseburgers Gourmetten is voor kinderen feest. Er staat veel lekkers op tafel, maar soms is het net teveel. Deze cheeseburgertjes zijn precies goed. Aantrekkelijk door stervorm én de kinderen houden genoeg ruimte over voor andere (kleine) hapjes. Zo maak je ze.
Spaanse aardappeltortilla Kinderen en gekookte aardappels geen match? Wel met deze lekkere taartjes met aardappel, ui en ei. Peterselie en cherrytomaten zorgen voor een extra frisse smaak. Zo maak je Spaanse tortilla.
Ouders kunnen er dol van worden: kinderen die knoeien met eten en het op de grond gooien. Ouders van Nu legt uit waarom spelen met eten juist goed is voor je kind.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Italiaanse cantuccini met amandelen en pistachenoten
Heerlijke Italiaanse koekjes met knapperige amandelen en pistachenoten. Perfect voor bij de koffie of thee. Als de koekjes net uit de oven komen zijn ze nog zacht aan de binnenkant. Laat ze dus even rusten als je liefhebber bent van een knapperige bite. -
PREMIUM6
Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?
Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen. -
Koken & Eten
Hygiëne in de keuken: maak ook je kruidenpotjes af en toe goed schoon
Veel gevallen van voedselvergiftiging ontstaan thuis, aldus het RIVM. De meeste bacteriën in de keuken denk je waarschijnlijk te vinden in de keukenhanddoek, vuilnisbak of snijplank, maar uit een nieuwe studie blijkt dat kruidenpotjes nog grotere bacteriemagneten zijn. -
interview
Paniek om een dringend mailtje van de baas: waarom ons brein soms worstelt met werk
Kenniswerk is zwaar voor onze mentale gezondheid, ziet Christianne Vink, psycholoog en auteur van Het grote hoe ik werk boek. Ze ontmoet in haar praktijk werkenden die worstelen met vermoeidheid en stress, en zich tegelijkertijd moeilijk kunnen concentreren. Wat kun je daaraan doen? -
PREMIUMVideo
Rob Clarijs uit Zierikzee is de beste barista ter wereld
ZIERIKZEE - Het geheim van een goede kop koffie? In elk geval niet de duurste bonen en ook niet de duurste machine. Zolang je maar weet hoe je ermee om moet gaan. Rob Clarijs kan het weten; de Zierikzeeënaar is verkozen tot beste barista ter wereld.
-
PREMIUMKoken & Eten
Een maand lang alleen maar vlees eten: het ‘leeuwendieet’ trekt online de aandacht
Enkel vlees, hoogstens afgewisseld met een eitje: het ‘leeuwendieet’ is populair op sociale media. Zijn we helemaal de weg kwijt met onze voeding of heeft het dieet toch voordelen? Diëtiste Tanja Callewaert geeft haar visie. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Crèmebrûléetaart
Wie houdt er nou niet van een crème brûlée als dessert? Kenmerkend is de zachte, romige binnenkant en de knapperige gekarameliseerde suikerlaag. Ditmaal maken we er taart van. -
Koken & Eten
Het populairste brood is meteen ook het gezondste
De bakkerssector vindt dat volkorenbrood wel wat extra aandacht verdient. Daarom wijzen bakkers in de ‘Week van het brood’ op de gunstige eigenschappen ervan. Waar moet je op letten bij het kopen - of zelf maken - van een brood?