PREMIUM
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Koken & EtenGranola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
iemand moet het doen
Patholoog Emma (36) bekijkt heel de dag stukjes mens: ‘Ik kom ook alle lichaamssappen tegen’
Werk kan niet altijd leuk zijn, maar waarom kiezen mensen voor het vak van ‘putjesschepper’, deurwaarder of overledenenverzorger? In deze reeks vertellen Nederlanders met zo’n baan over hun werk, waarom ze ervoor kozen en wat het zo interessant maakt. Vandaag: klinisch patholoog Emma Witteveen (36) onderzoekt stukken weefsel van mensen, zoals stukjes darm. -
PREMIUMKoken & Eten
Koken met de zon: zo maak je van een pizzadoos een oventje
Als het heel heet is, kun je bij wijze van spreken een eitje bakken op de motorkap van je auto. Maar ook met veel lagere temperaturen kun je puur op zonnestralen koken. -
PREMIUMMet Video2
Boeren en bedrijven zweren bij Robby’s Snacks uit Raalte: ‘Als grap een gehaktbal van 1 kilo gemaakt’
Af en toe een frietje met of kroket eten. Wie doet dat nou niet? Velen van ons zijn regelmatig in een snackbar te vinden. Maar wie staat er eigenlijk achter de toonbank? De Stentor gaat op pad. Vandaag zijn we in Raalte, bij Robby’s Snacks van Robby (59) en Marita (56) Harleman. ,,Een trouwe klant heeft na een geintje van ons de daad bij het woord gevoegd door ons logo te tatoeëren.’’ -
PREMIUMGeld & Geluk
‘Vroeger kochten we eens in de drie jaar nieuwe auto’s, nu hebben we ze al vijf jaar’
In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Inge en Eric houden van golf, autoracen en vakanties. ‘Dubai is wel heel duur dit jaar. Dus gaan we twee emiraatjes verder.’ -
PREMIUMMet video
Terwijl de bierprijs stijgt, boekt Heineken meer winst dan vóór corona
Bierdrinkers moeten nog zeker een jaar rekening houden met prijsstijgingen. Terwijl brouwer Heineken meer winst maakt dan vóór corona, voorspelt topman Dolf van den Brink alweer duurder bier op het terras en in de winkel.
-
Zo deel je wachtwoorden op een veilige manier
We kunnen er kort over zijn: deel je wachtwoord nooit. In de praktijk gebeurt dit echter vaak genoeg. Mocht het om welke reden dan ook toch nodig zijn om je wachtwoord te delen met vrienden of familieleden - omdat je een abonnement op bijvoorbeeld Netflix of Spotify deelt: zo doe je dat veilig. -
Dit worden deze zomer de populairste drankjes op het terras
De zomer is begonnen en dat betekent dat er (hopelijk) veel zonnige dagen op het terras in het verschiet liggen. Bestellen we dan massaal rosé, sangria of toch iets heel anders? De Vlaamse culinair trendwatcher Saskia Neirinckx vertelt welke zomerse drankjes dit jaar furore maken. -
PREMIUMKoken & Eten
Zo word je een ‘supervetverbrander’. Expert: ‘Hoe minder je bloedsuiker piekt, hoe minder snackdrang’
De pandemie leverde veel mensen extra kilo's op en die blijven plakken. Je krijg ze pas weg als je je metabolisme weer de baas wordt, zegt gezondheidswetenschapper Maaike de Vries. Calorieën tellen hoeft niet, wel je lichaam de juiste hoeveelheid brandstof geven. ‘Je kan een slecht voedingspatroon niet wegsporten.’