Volledig scherm
PREMIUM
© Jean-Pierre Jans

Groentechips lijken gezond, maar zijn moddervet en zitten vol suiker

Voor jou getestEen bakje groentechips laat zich even makkelijk leeg graaien als gewone aardappelchips. Prima kraak ook, maar dat gezonde imago is niet terecht.

Toen Jonathan Karpathios nog achter de pitten stond van zijn restaurant Vork en Mes, probeerde hij zijn gasten al te verleiden met de geneugten van zijn (bijna) vleesloze keuken. ,,Het begon al bij de eerste amuse’’, herinnert de chef-kok zich. ,,Ik heb jarenlang gekozen voor groentechipjes voor aanvang van elk diner. Pastinaak deed het erg goed. Of mijn favoriet: het aardpeerchipje. Alleen even een lavas- of mintpoedertje eroverheen. Lekker man.’’

  1. Chef-kok Peter geeft vanuit Loenen geheimen uit een boeddhistische keuken prijs
    PREMIUM

    Chef-kok Peter geeft vanuit Loenen geheimen uit een boeddhisti­sche keuken prijs

    Het is een mooi hart onder de riem. Conferentiecentrum Bosoord, van het Maitreya instituut in Loenen, wordt hard geraakt door de coronacrisis. Tegelijk vindt het kookboek dat Maitreya heeft uitgegeven zijn weg door Nederland. Geheimen uit een boeddhistische keuken ging in korte tijd een paar honderd keer over de toonbank. ,,Wanneer dit verkoopsucces zich doorzet is een Engelstalige versie een logische stap.’’