Groot deel horeca staat niet achter wanhoopsactie op 17 januari
De actiebereidheid in horecaland is groot, maar lang niet alle horecaondernemers gaan mee in de wanhoopsactie om op zondag 17 januari de deuren open te gooien.
Delen per e-mail
Over één ding zijn alle horecaondernemers het eens: er moet iets gebeuren, en snel ook. Zonder zicht op een datum én zonder aanvullend steunpakket, dreigt een groot deel van de horeca te bezwijken aan de maatregelen tegen het coronavirus.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Zo komt Heineken weer tot leven in Rotterdam
Veel mensen - ook toeristen - kennen Heineken vooral van de Experience in de hoofdstad. Terwijl de brouwerij Rotterdamse wortels heeft. Die krijgen nu een gezicht in het voormalige kantoor van de bierbrouwer in Crooswijk. Het museum (en vergadercentrum) krijgt naam Heineken's Beerlab. Het wordt de kroon op het werk van Stadsherstel Rotterdam, dat al 40 jaar vervallen gebouwen-met-een-verhaal opknapt en ze een publieke functie geeft. -
Plan coalitie: honderden miljoenen extra coronasteun voor horeca en cultuur
De regeringscoalitie broedt op plannen om horecazaken en cultuurinstellingen extra geld te geven als zij nog langer dicht moeten blijven. Mogelijk gaat het om honderden miljoenen euro’s, al is er nog geen besluit gevallen. -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 8
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 7
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. -
PREMIUM
Koken & eten Niet meer diëten, maar ‘intuïtief eten’: zin in een koekje, dan néém je een koekje
Intuïtief eten is een stroming binnen de voedingsleer die veel overhoop gooit. Zo bestaat er geen goede of slechte voeding, mag je eigenlijk gewoon alles eten, zijn er geen vaste tijden, noch een minimum- of maximumaantal maaltijden.
-
70.000 Italiaanse restaurants gooien deuren vrijdag gewoon open, ook al mag het nog niet
Zo’n 70.000 restaurants in Italië gaan vrijdagavond ondanks de coronamaatregelen gewoon open. Onder het motto ‘IoApro1501’ (Ik open 15 januari) protesteren horecaondernemers tegen de gedwongen sluiting van hun bedrijf. „Het is een kwestie van overleven”, zeggen de initiatiefnemers. -
PREMIUM
Pizza of patat? Andrea (25) wil eens wat anders en zet een keten van Indonesische dorpstoko's op
De 25-jarige Andrea de Fonkert uit Numansdorp was een beetje klaar met de friet, Chinees en pizza die in menig dorp al járen worden aangeboden. In april 2019 opende ze in haar geboortedorp een eigen Indonesische afhaalzaak genaamd Le Toko. Inmiddels zijn er drie Le Toko's - de vierde opent binnenkort - en een pop-upvariant. ,,Met Picnic en KLM zou ik graag een samenwerking aangaan.’’ -
PREMIUM
Over de Tong The Lemon Tree in Deventer maakt van thuis eten een groots culinair festijn
We hadden veel liever in het restaurant gegeten. Maar nu The Lemon Tree in Deventer de ene na de andere maaltijdbox bedenkt én in heel Nederland bezorgt, gingen we voor The Grand 25: 25 gerechtjes voor 25 euro.