Heerlijk eten en daarna lekker slapen: personeel van toprestaurant Tollius werkt samen mbo-studenten in Leerhotel
videoMbo-studenten van Leerhotel Het Klooster in Amersfoort staan te koken met zwarte truffel. De keuken en het restaurant zijn deze week drie dagen overgenomen door de chefs van top-restaurant Tollius. En de mbo’ers koken vrolijk mee.
Delen per e-mail
Met een grijns trekt tweedejaars student Jamie de Haan een roestvrijstalen keukenla open. Voorzichtig toont hij het zwarte goud. ,,Dit maakt het vooral bijzonder om te koken met Tollius. Zo’n ingrediënt als truffel daar werken we hier normaal natuurlijk niet mee. Veel te kostbaar. Al die bijzondere smaken, daar leer ik op zo’n avond echt veel van. Duindoornbes. Daar had ik bijvoorbeeld nog nooit van gehoord.’'
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Farfalle met kerriesaus en witvis
Farfalle; een lekkere pasta variant in de vorm van een leuk strikje. Deze pasta wordt gecombineerd met een zelfgemaakte kerriesaus en witvis. Een heerlijke maaltijd die je binnen een half uur op tafel hebt staan. -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 9
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. -
Hamburgerbezorger gaat door het lint en krijgt ontslag: ‘Dit gedrag is absurd’
Een hamburgerbezorger die door het lint is gegaan tegen een man, is per direct ontslagen door zijn werkgever Burgerme. Op beelden op de bekende videowebsite Dumpert is te zien hoe de tierende bezorger in het centrum van Nijmegen de man hardhandig vastpakt, hem duwt en hard tegen hem schreeuwt. -
koken&weten Staat jouw kerstboom nog? Maak er iets lekkers van voor je hem op straat zet
In de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: is je kerstboom eetbaar? -
PREMIUM
Koken & eten Niet meer diëten, maar ‘intuïtief eten’: zin in een koekje, dan néém je een koekje
Intuïtief eten is een stroming binnen de voedingsleer die veel overhoop gooit. Zo bestaat er geen goede of slechte voeding, mag je eigenlijk gewoon alles eten, zijn er geen vaste tijden, noch een minimum- of maximumaantal maaltijden.
-
PREMIUM
Zo komt Heineken weer tot leven in Rotterdam
Veel mensen - ook toeristen - kennen Heineken vooral van de Experience in de hoofdstad. Terwijl de brouwerij Rotterdamse wortels heeft. Die krijgen nu een gezicht in het voormalige kantoor van de bierbrouwer in Crooswijk. Het museum (en vergadercentrum) krijgt naam Heineken's Beerlab. Het wordt de kroon op het werk van Stadsherstel Rotterdam, dat al 40 jaar vervallen gebouwen-met-een-verhaal opknapt en ze een publieke functie geeft. -
PREMIUM
Ontdekking: landschapsschilder Jacob van Ruisdael tekende in 1650 de Amersfoortse Kamperbuitenpoort
De beroemde, 17de-eeuwse landschapschilder Jacob van Ruisdael blijkt ook een stadsgezicht van Amersfoort te hebben getekend. Tot die ontdekking kwam onlangs Laurens Schoemaker, conservator topografie van het Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis in Den Haag. -
PREMIUM
De Pollepel thuis Zo’n krokante Pekingeend van Chung, die wil je wel thuis op een opgewarmd flensje
Het nieuwe jaar biedt hoop, ook voor de horeca. Maar voorlopig mogen restaurants nog altijd geen gasten ontvangen. Bij restaurant Chung gaan ze in 2021 vol goede moed door met afhalen en bezorgen. Voor de Pollepel Thuis bestellen we er een ‘Pekingeend-menu’, met crunchy eendenhuid in zijdezachte flensjes.