Eigenaren Heleen en Pieter zorgen al meer dan 40 jaar met passie voor kwaliteit bij Bouwkunde.
Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaren Heleen en Pieter zorgen al meer dan 40 jaar met passie voor kwaliteit bij Bouwkunde. © Ronald Hissink

Heleen en Pieter toverden eenvoudig theatercafé om tot een begrip in Deventer

Over de TongVan een theater zonder faciliteiten en een eenvoudig theatercafé kneedden Heleen Boom en Pieter van de Pavoordt restaurant Bouwkunde tot wat het nu is, al 40 jaar een begrip in Deventer. Heleen - bekroond tot sommelier van het jaar 2022 - stort zich vol liefde op de wijnen en Pieter op de keuken en de kaart, al is hij ook aan tafel te vinden.

2 reacties

 • Joost Boswijk

  3 dagen geleden
  Sportjournalisten kunnen er wat van, hun collega’s die over auto’s schrijven ook, maar restaurantrecensenten spannen volgens mij de kroon. Wat een hoop geleuter om te vertellen dat het eten goed was. En dan de reclametaal: “Het draait hier om kwaliteit. Pure ingrediënten en smaken staan voorop, alles wat overbodig is wordt weggelaten.” Dat zegt elke restaurateur en is volslagen nietszeggend. Een advies: bestel vegetarische gerechten, dat is meestal een betere maatstaf dan vlees en vis.
 • Rinke van Laar - Struik

  3 dagen geleden
  Als ik zo vrij mag zijn het te recenseren; als je een restaurant gaat beoordelen kies je geen enkelvoudig gerecht als ribeye. Dan kies je iets dat ingewikkelder is. Daar kun je de vaardigheden van de keuken beter op beoordelen. En als je ribeye kiest neem je geen tartaar vooraf. Wat prijs/kwaliteit betreft; Michelin deelt naast sterren ook de BIB Gourmand uit. Heeft Bouwkunde al jaren. Dat staat voor een goede keuken met goede producten en een uitstekende verhouding prijs/kwaliteit.
 1. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’