Volledig scherm
Makkelijke hotdog. © Home Made Chefs

Het is Hotdog Dag en hier zie je hoe je zo’n heerlijk broodje zelf maakt

Het is Internationale Hotdog Dag, dus dan ga je zelf aan de slag met worst en brood. Supermakkelijk en heel erg lekker! 

Hamburgers zijn er in alle soorten en maten in Nederland. Al helemaal ingeburgerd, zogezegd. De hotdog, dat andere heerlijke broodje uit Amerika, wordt met de dag populairder. Sterker nog, het is de trend van dit jaar, voorspelde een groothandelaar tijdens de horecavakbeurs Horecava al begin dit jaar

Ze zijn ook erg lekker. De Californiër Joey Chestnut overdrijft een beetje. Hij heeft afgelopen 4 juli in New York voor de twaalfde keer de Nathan’s Famous Fourth of July Hot Dog Eating Contest, zeg maar het wereldkampioenschap hotdogs schransen, gewonnen. De eet-atleet, bijgenaamd Jaws, (vr)at in tien minuten 71 hotdogs. Dat waren drie worsten minder dan zijn vorig jaar gevestigde record van 74 hotdogs. 

Home Made chef-kok Jadis Schreuder vertelt hoe je een gemakkelijke variant maakt in onderstaande video. Ons advies: geniet er iets meer van dan Joey, op deze Hotdog Dag.

Ingrediënten:
1 rookworst
2 witte of bruine broodjes
100 gram gekookte zuurkool
2 el gefrituurde uitjes
1 el mierikswortel
2 el créme fraîche
2 el geraspte oude kaas (Old Amsterdam)
½ biologische citroensap & rasp
*eventueel wat curry of Tabasco

Bereiden:
1. Vul de pan met kokend water uit de kokendwaterkraan. Haal de worst uit de verpakking en leg in het hete water en verwarm de worst zonder te koken.
2. Laat de zuurkool uitlekken.
3. Meng de mierikswortel met de crème frâiche en breng op smaak met citroenrasp en -sap, zout en peper.
4. Snijd de broodjes horizontaal doormidden en besmeer ze ruim met de mierikswortelcrème. Vul de broodjes met de zuurkool en een halve worst.
5. Verdeel de overgebleven zuurkool over de broodjes en voeg eventueel de tabasco en nog wat extra mierikswortelcrème over de hotdog.
6. Serveer met gebakken uitjes, wat geraspte oude kaas en wat citroensap.

Bron: Home Made Chefs