De open keuken is de verbinder, het hart van Savage, die alle elementen laat samen koken tot één eigenzinnig geheel.
Volledig scherm
PREMIUM
De open keuken is de verbinder, het hart van Savage, die alle elementen laat samen koken tot één eigenzinnig geheel. © Ruben Schipper Fotografie

Het is lang geleden dat we zó verrast zijn als bij dit restaurant in Harderwijk

Over de TongSavage: 1. losbollig 2. wildeman, woesteling, 3. freelance staat boven de deur. Met deze naam begon de droom van vrienden Robert Poel en Patrick Elzinga om een gastrobar in hun geboortestad Harderwijk te openen. Wild, kleurrijk en anders. Dat is waar de keuken voor staat en wat is doorgetrokken in het interieur. De meest originele gerechten met eerlijke en bijzondere producten, de mooiste wijnen en weer naar huis met een verrassend gevoel en de ultieme restaurantervaring.

10 reacties

 • H Ark

  3 maanden geleden
  Witvis??? Wat verstaat de recensent hieronder? Kabeljauw, wijting, voorn, brasem? Daar waar wijnen uitgebreid met naam en toenaam beschreven worden moeten we het bij de vis doen met een vage verzamelnaam waar iedereen een andere uitleg aan geeft. Misschien moet de recensent zich eens iets meer verdiepen in welke kwalitatief hoogstaande vissoorten onze wateren te bieden hebben. Deze soorten hebben allemaal een naam. Dat maakt de vergelijking wat duidelijker.
 • Rijk van Essen

  3 maanden geleden
  Begrijpelijker schrijven kan, je moet wel willen, zo begint Ōzcan Akyol, zijn column in de Stentor van donderdag 17 November jl. Een mooie artikel over eenvoudig en begrijpelijk schrijven waar ik helemaal achter sta! Jammer genoeg heeft Eltekeh Luijendijk, artikel over de tong hier niets van begrepen. Haar vakjargon, doet je de rillingen over de rug lopen! Of is Over de tong, voor een speciaal publiek geschreven? Wat moet ik me voorstellen van de smaak van minerale tonen van leisteen? Etc
 • M. Kraak

  3 maanden geleden
  Ik waardeer een fijne ambiance en een verrassende culinaire keuken en wil daar graag voor betalen maar als dit de prijs per couvert is (ik haal er nl.niet uit of dit voor 1 of 2 personen is) dan is dat onevenredig prijzig. Dit soort prijzen worden gerekend in sterren restaurants. Indien de rekening van 156 euro voor 2 personen is is dat heel normaal voor een diner in een kwaliteitsrestaurant.
 • Jos Jansen

  3 maanden geleden
  ‘…een riesling met minerale tonen van rode leisteen…’ Wie verzint zoiets. Een belediging voor de lezers, subiet stoppen met deze onzin!
 • B. Kooyman

  3 maanden geleden
  Een welverdiende positieve recensie voor Savage. En dan staat de oester a la savage er nog niet eens bij. En ja, lekker uit eten kost geld. Sommigen willen (kunnen) dit betalen en sommigen niet, maar die keuze is aan jezelf. Maar wil je lekker uit eten op hoog niveau, dan zit je hier goed (Er zijn zelfs meer verrassende toprestaurants in Harderwijk…)