Volledig scherm

Hét recept voor vegetarische jus

24KitchenBen je vegetariër of wil je gewoon wat minder vlees eten, maar kun je die overheerlijke vette jus maar niet uit je hoofd krijgen? Geen zorgen! Wij hebben een vegetarische variant voor je.

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 rode uien
- Olijfolie
- Een half bosje tijm
- 125mlcrème fraîche
- 1 eetlepel grove mosterd

Bereiding:
Pel en halveer de uien. Snijd de uien in halve ringen.
- Verhit een scheut olijfolie in de pan en smoor de uien glazig.
- Rits en hak de tijm fijn en voeg deze toe aan de uien. 
- Roer de crème fraîche door het uienmengsel heen.
- Voeg vervolgens de mosterd toe.
- Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Let op: laat de jus niet koken, maar verwarm het op laag vuur.

En zie daar: een heerlijke vegetarische jus! Smullen maar.

Powered by 24Kitchen

Voor meer recepten: www.24kitchen.nl

  1. Tweesterrenchef Martin Kruithof leert schoolkinderen lesje ‘van plastic soep naar groentensoep’
    Video

    Tweester­ren­chef Martin Kruithof leert schoolkin­de­ren lesje ‘van plastic soep naar groenten­soep’

    Als chefkok Martin Kruithof van tweesterrenrestaurant De Lindenhof in Giethoorn met zijn gasten in de sloep door het naastgelegen natuurgebied De Wieden vaart, kan hij zijn trots maar met moeite beteugelen. Toch maakt hij zich zorgen over al het afval wat hij op zijn tochten in het water en de rietranden tegenkomt. Daarom nam hij vanmorgen schoolkinderen mee op een afval-opruimtochtje.