Hippe drank nu ook in biervorm: ‘Limoncello thuis maken? Op Google ga je het recept niet vinden’
Wat begon als een limoncello-experiment in de kelder van zijn restaurant in Voorschoten, is nu een nieuw zomers biertje van Westlands/Haagse makelij. Westlander Mart Kamp heeft met zijn Lemon Spirit de handen ineen geslagen met de Haagse brouwerij Kompaan.
‘Proost!’ Vier glazen klinken tegen elkaar aan op deze dinsdagochtend. De inhoud: het gloednieuwe limoncellobier van Kompaan Brouwerij en The Lemon Spirit. ,,Kippenvel”, zegt Mart Kamp te hebben nu hij ‘zijn’ limoncellobier ook echt kan proeven. Het eerste oordeel? ,,Het lijkt veel meer op een tripel dan ik had verwacht. Het is veel minder zoet dan je zou denken. De meesten zouden een radler verwachten, maar daar mag je het eigenlijk niet mee vergelijken.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari. -
PREMIUM
Wereldprimeur: de vega varkenshaas is nauwelijks van echt te onderscheiden
Een Nederlands ontwikkelde ’s werelds eerste plantaardige varkenshaas. Een eigentijdse versie van een ouderwets zondagsgerecht. -
podcast
Corina: ‘Ik was blij met de diagnose, er is geen grotere hel dan onverklaarbare kinderloosheid’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. -
PREMIUMMet video
Winterse kost op zomerdag tijdens WK Snert- en Stamppotkoken: ‘Ik wil graag laatste worden’
De keuken van het Alfacollege in Groningen is voor één dag veranderd in een strijdtoneel. Al weken lang proberen de deelnemers hun recept te perfectioneren om tijdens het WK Snert- en Stamppotkoken de eerste prijs binnen te halen. -
Energierekening
Valentijn (38): ‘Een groot deel van mijn energiekosten wordt vergoed door mijn werkgever’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Valentijn (38) uit Leeuwarden.
-
PREMIUMVideo
Kreeftenbier van Kompaan valt in de smaak: ‘Ze zijn niet levend de ketel ingegaan’
De een moet er niet aan denken, bij de ander loopt het water in de mond. Donderdag proefden de eerste mensen het nieuwe kreeftenbier van de Haagse bierbrouwerij Kompaan. ,,We willen mensen verrassen met wat er allemaal mogelijk is met bier.” -
PREMIUM1
Horeca gooit prijzen omhoog, soms wel met 40 procent: ‘Kunnen we dit wel maken?’
Na het tankstation en de supermarkt zijn de prijsstijgingen nu ook duidelijk voelbaar in de Nederlandse restaurants. ,,Ik voel me er ook niet prettig bij, maar je moet mee.” -
Best Getest
Getest: Dit is de beste staafmixer met hakmolen
Wat is de beste staafmixer met hakmolen? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.