Volledig scherm
PREMIUM
Eetwinkel Stroom in Arnhem. © Marc Pluim

Hipsterzaakje van Estée in Arnhem is duurzaam maar ook slordig

over de tongEetwinkel Stroom van bekende kok Estée Strooker heeft nu al twee stekken in Arnhem. Wij gaan lunchen bij Stroom tegenover station Velperpoort.

Score: 6,6

Beoordeling: Voorgerecht: 7, Hoofdgerecht: 7,5, Nagerecht: 7, Bediening: 5, Ambiance: 6, Prijs/kwaliteit: 7

De rekening: (2 personen, 3 gangen)
Pompoensoep €5,70, Tom Yam-soep €5,70, Oude Amsterdammer €7, Purple Bowl €9,35, Chiapudding €4,10, Brownie €2,10, Thee 2x €6,20, Cappuccino 2x €5,40, Smoothie €3,50
Totaal€49,05

Eetwinkel Stroom, Sonsbeeksingel 160 Arnhem, eetwinkelstroom.nl

Het is maandag, misschien dat het daaraan ligt. Ik zit aan een wiebelige tafel, met vettige waxinelichtglaasjes met nog enkel een stompje kaars erin en her en der koffiekopjes van gasten die hier voor mij waren. 

Het is koud en ik heb nog niemand van de bediening gezien, terwijl ik aan gerommel in de keuken wel hoor dat er iemand is. Kortom, als ik deze eerste vijf minuten een cijfer zou moeten geven voor gastvrijheid, was het niet bijster hoog.

Als ik om een koelkastenwand heen loop, ontdek ik het bord waarop staat dat ik aan de bar moet bestellen. Prima, maar maak dat dan ook goed duidelijk aan de andere kant van de zaak. Of besluit, als je merkt dat iemand het bord niet gezien heeft, toch even naar een tafel te lopen.

  1. Chef-koks en de druk van Michelinsterren: ‘Daar moet je mee leren dealen’
    PREMIUM
    Video

    Chef-koks en de druk van Michelin­ster­ren: ‘Daar moet je mee leren dealen’

    Ineens trokken ze de stekker uit hun driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. Jacob Jan Boerma en zijn vrouw Kim Veldman kiezen voor hun gezin en andere, nieuwe culinaire uitdagingen. Is het koken op dit niveau inderdaad zo’n dief van een privéleven en de druk van de Michelinster te groot? Chef-koks Peter Gast (voorheen ’t Schultenhues in Zutphen) en Michel van der Kroft (’t Nonnetje in Harderwijk) vertellen over hoe zij werk en privé in balans houden. Of niet konden.