Volledig scherm
© Shutterstock

In 'babyrestaurant’ leren ouders over goede voeding voor hun spruit

Wanneer mag je baby voor het eerst fruit? En mogen kleintjes van een half jaar oud nou wel of geen pindakaas? Met dat soort vragen kunnen prille ouders en aanstaande vaders en moeders binnenkort aankloppen bij het Babyrestaurant. 

Aanstaande moeders weten vaak niet wat je mag eten tijdens de zwangerschap. Die kennis valt ‘erg tegen’, zegt Patricia Schutte van het Voedingscentrum. ,,Wij krijgen veel vragen: mag ik dit wel of niet. Mag je wel of geen brie, bijvoorbeeld? Je hebt brie van rauwmelkse kaas, die kun je beter laten staan. Maar er bestaat maar ook brie van gepasteuriseerde melk en die mag je gewoon eten.” 

Ook de kennis bij nieuwbakken ouders over wat baby’s mogen eten, schiet tekort en daarom zoeken het Voedingscentrum, de Good Baby Food en Nationaal Actieplan Groenten en Fruit de doelgroep op. De vorm die ze kiezen: een tijdelijk ‘babyrestaurant’ op de Negen Maanden Beurs. ,,Het idee is dat we in dat eerste pop-up restaurant informatie gaan geven over wat goede voeding is voor de baby als die min 9 maanden is tot plus 9 maanden. Goede voeding begint zelfs al voor de zwangerschap, met het slikken van foliumzuur”, legt Schutte uit. 

De ouders kunnen workshops volgen en hapjes proeven die zowel goed zijn voor baby's als voor zwangere vrouwen. De beurs is van 20 tot en met 24 februari in RAI Amsterdam. Rudolph van Veen verricht de opening van het babyrestaurant. 

Eet jij vandaag gezond en licht? Hugo Kennis legt uit hoe je risotto met forel en garnalen maakt: 

  1. Chef-koks en de druk van Michelinsterren: ‘Daar moet je mee leren dealen’
    PREMIUM
    Video

    Chef-koks en de druk van Michelin­ster­ren: ‘Daar moet je mee leren dealen’

    Ineens trokken ze de stekker uit hun driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. Jacob Jan Boerma en zijn vrouw Kim Veldman kiezen voor hun gezin en andere, nieuwe culinaire uitdagingen. Is het koken op dit niveau inderdaad zo’n dief van een privéleven en de druk van de Michelinster te groot? Chef-koks Peter Gast (voorheen ’t Schultenhues in Zutphen) en Michel van der Kroft (’t Nonnetje in Harderwijk) vertellen over hoe zij werk en privé in balans houden. Of niet konden.