Restaurantrubriek Over de Tong at bij Gastrobar Base in Apeldoorn. Mede-eigenaar Juan Holtrigter schenkt deze gasten een bijpassende wijn. Tessa en Janske hadden overigens een andere gastheer zaterdagavond.
Volledig scherm
PREMIUM
Restaurantrubriek Over de Tong at bij Gastrobar Base in Apeldoorn. Mede-eigenaar Juan Holtrigter schenkt deze gasten een bijpassende wijn. Tessa en Janske hadden overigens een andere gastheer zaterdagavond. © Kevin Hagens

In de basis zit het wel goed bij Gastrobar Base in Apeldoorn

Over de Tong + VideoHoe vier vrienden een wild idee op een bierviltje krabbelden en met een veelbelovende restaurantformule startten. Dat is Gastrobar Base in Apeldoorn in een notendop.

Gastrobar is de Nederlandse variant op het, oorspronkelijk door de economische crisis ingegeven Engelse horecaconcept gastropub. Geen ingewikkelde culinaire knutselgerechtjes meer, maar lekker, eenvoudiger en aantrekkelijker geprijsd eten. Met chefkok Ricardo Rozema en diens ervaring bij De Echoput en Librije’s Zusje lijken de vrienden de belangrijkste troef voor succes in handen te hebben.