Volledig scherm
PREMIUM
Gastheer Bouke Grob giet de aspergebouillon bij de asperges en zwarte sesamolie in De Tuinkamer in Schuinsloot. © Martijn Bijzitter

In de zevende hemel in De Tuinkamer in Schuinesloot

Over de Tong + VideoIn de wereldberoemde Tuinen van Priona in Schuinesloot is restaurant De Tuinkamer gevestigd. In een industriële glazen kas bereidt voormalig tweesterrenchef Alwin Leemhuis gerechten geïnspireerd en gebaseerd op de ruim 5000 planten in zijn directe omgeving.

De verwachtingen zijn hooggespannen bij tafelgast Joost van Manen en mij. Chefkok Alwin Leemhuis werkte voorheen bij de Librije en behaalde als chef voor Librije’s Zusje twee Michelinsterren. Na een uitstapje bij Grand-café De Kamer in Slagharen richt hij zich nu volledig op zomerrestaurant De Tuinkamer. Dat is slechts twee dagen per week geopend, op vrijdag en zaterdag.