Rauwe melk kun je op steeds meer locaties in Nederland krijgen.
Volledig scherm
Rauwe melk kun je op steeds meer locaties in Nederland krijgen. © Shutterstock / Yanawut.S

Is het gevaarlijk om rauwe melk te drinken? Of juist heel gezond?

Koken & WetenIn de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: is rauwe melk gezond of juist gevaarlijk?

2 reacties

  • Eric Moll

    2 maanden geleden
    Melk drink ik niet, in geen enkele vorm. Maar rauwmelkse kaas, ook en met name Franse kazen, zijn verrekte lekker. De smaak is voller en completer, elke nuance kan je proeven, minieme smaakverschillen in van week tot week geproduceerde kazen, telkens weer een verrassing. Vergelijk je het met traditioneel gemaakte kazen dan merk je het verschil, waarbij de risico's te verwaarlozen zijn. Ga voor smaak, ga voor ambacht!
  • A Feenstra

    2 maanden geleden
    Ik ben geboren als boeren zoon, en ben opgegroeid met het drinken van rauwe melk. Heerlijk, wij scheppen het zo uit de melkbus. En als vader er niet was in de winter scheppen we stiekem wat extra room. Er is niets mis met rauwe melk, mits de koeien gezond zijn. Maar een goede boer, melkt geen zieke koeien. Laten de pietleuterige hygiënisten maar zeuren over alle gevaren. Ik drink liever rauwe melk dan al die zgn veilige kunstmatige kleur en smaakstoffen. Melk, de witte motor! Gezond voor ieder!