Jessica Simpson deelt haar geheim: zo raakte ze in enkele maanden 45 kilo kwijt
Koken & etenJessica Simpson (40) heeft op Instagram nieuwe foto's geplaatst, die tonen hoeveel ze is afgevallen. De actrice en zangeres levert al jaren een strijd tegen de kilo's en was de afgelopen maanden vastberadener dan ooit om eindelijk af te vallen. Omdat Simpson veel vragen krijgt over haar ‘geheim’, deelt ze nu haar methode.
Delen per e-mail
Volgens haar persoonlijke trainer, Harley Pasternak, is Jessica Simpson de afgelopen tijd ‘gemotiveerd en positief ingesteld’: ze wil haar leven over een andere boeg gooien. ,,Ze zei dat haar lichaam de afgelopen tien jaar niet van haar was geweest. Niet op een slechte manier - haar lichaam was gemaakt om als mama nieuw leven te creëren. Maar ondertussen is dat lijf weer van haar en wil ze er iets fantastisch van maken waar ze ook van kan genieten.”
Jessica en haar trainer doken niet meteen de fitness in, maar kozen voor een ‘holistische’ benadering. De focus ligt op gezonde voeding, voldoende nachtrust (minstens zeven uur per nacht) en het dagelijks behalen van een ‘stappendoel’. Aanvankelijk kreeg Simpson de opdracht om 6000 stappen per dag te zetten, maar dat werd al snel opgeschroefd tot 12.000 stappen per dag. Inmiddels staat het doel op minstens 14.000 stappen per 24 uur.
Lees verder onder de foto...
Actief blijven
,,Dat lijkt misschien veel, maar ik zweet niet of hijg niet. Ik hoef er ook geen sportkleding voor aan te trekken, ik ga gewoon een eindje wandelen met mijn gezin”, aldus Jessica. ,,We hebben een groot gezin, dus we zijn altijd onderweg. We blijven gaan, ook al is dat thuis in de tuin of in de buurt. We maken familiewandelingen, we brengen de varkens en de paarden in de buurt een bezoekje. We zijn constant actief en kunnen ook allemaal gek doen op de trampoline. Daar haal ik energie uit.”
Ook het dieet van Jessica Simpson werd verfijnd: ze volgt een eetpatroon dat bestaat uit drie maaltijden en twee snacks per dag. Elke maaltijd zit boordevol eiwitten, vezels en gezonde vetten. De snacks zijn bijvoorbeeld selderij met een eetlepel pindakaas, een volkoren cracker met hummus of een appel met drie sneetjes kalkoen. De maaltijden bestaan vooral uit vetarme producten, zoals omeletten met enkel eiwit, kipsaté, kikkererwten, boekweitnoedels en garnalenspiesjes.
Lees verder onder de foto...
Gezonde keuzes
Het gaat erom gezonde keuzes te maken, niet om jezelf bepaalde voedingsmiddelen te ontzeggen. ,,Ze kan dus nog steeds genieten van smaakvolle maaltijden, al kiest ze nu voor gezondere varianten van ingrediënten”, aldus haar trainer. ,,En als ze de ene avond een verjaardagsfeestje heeft en de andere avond op date gaat, dan zal ze zich op die beide avonden laten gaan. Maar daar stopt het dan ook: het gaat over het vinden van een balans waardoor een dieet niet vervelend is of een te grote aanpassing vraagt.”
,,Het is hard werken geweest”, geeft Simpson toe. ,,Maar het werkt, ik ben goed op weg en het voelt geweldig. Ik wil gewoon een betere versie van mezelf zijn.” Ze raakte intussen 45 kilo kwijt, al was het haar niet om het getal op de weegschaal te doen. Haar trainer: ,,Mijn werk met haar gaat meer over de gewoonten die ze heeft ontwikkeld en wil volhouden. Elke avond voordat ze naar bed gaat, stuurt ze een e-mail met alle taken die ze heeft uitgevoerd. Ze heeft haar ‘stappendoel’ bereikt, ze heeft goed gegeten en ze heeft haar verantwoordelijkheid genomen, zodat ze met een voldaan gevoel naar bed kan gaan. En dat is werkelijk alles!”
Gaat virtual reality ons helpen afvallen in de toekomst? Daarover vertelt Willem-Paul Brinkman in deze video:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
70.000 Italiaanse restaurants gooien deuren vrijdag gewoon open, ook al mag het nog niet
Zo’n 70.000 restaurants in Italië gaan vrijdagavond ondanks de coronamaatregelen gewoon open. Onder het motto ‘IoApro1501’ (Ik open 15 januari) protesteren horecaondernemers tegen de gedwongen sluiting van hun bedrijf. „Het is een kwestie van overleven”, zeggen de initiatiefnemers. -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 9
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. -
Wat Eten We Vandaag: Rijkgevulde lasagne met boerenkool en kip
De traditionele lasagne wordt vaak gemaakt met een tomatensaus en rundergehakt, maar wij gaan voor een winterse variatie. Deze lasagne wordt rijkelijk gevuld met boerenkool, roerbakgroenten en kipgehakt. De lasagne serveren wij met een frisse komkommersalade. -
Michelin stelt sterrenregen uit tot maart in verband met coronacrisis
Michelin stelt de sterrenregen uit naar 29 maart volgend jaar. De ceremonie vindt vanwege de coronacrisis twee maanden later plaats dan gebruikelijk. -
Koken & eten Miljuschka laat lichaam checken in docu-serie #Eerlijkefoto: ‘Dit is wel even tik op mijn neus’
Tv-kok Miljuschka Witzenhausen had een bijzondere week. Ze greep net naast de Televizier-Ring en het tweede deel van haar documentaire #Eerlijkefoto ging online. Die docu-serie zorgt voor veel discussie.
-
PREMIUM
FIT Challenge: de recepten voor dag 4
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. -
PREMIUM
Interview Deze kippenboerderij is benoemd tot Liegebeest: ‘We liegen niet’
Kippenfabrikant De Kloeke Kip vindt zichzelf heel duurzaam. Bio-industrie 3.0. Toch was daar ineens die twijfelachtige trofee: het Liegebeest van Wakker Dier. -
PREMIUM
Over de Tong The Lemon Tree in Deventer maakt van thuis eten een groots culinair festijn
We hadden veel liever in het restaurant gegeten. Maar nu The Lemon Tree in Deventer de ene na de andere maaltijdbox bedenkt én in heel Nederland bezorgt, gingen we voor The Grand 25: 25 gerechtjes voor 25 euro.