Volledig scherm
Kas Becker (links) en chefkok Sebastiaan Follong, destijds werkzaam bij Voldaan in Nijmegen, verkasten allebei naar De Leest in Vaassen. © In de Buurt Nijmegen

Jonge koks van De Leest en De Librije strijden om Nationaal Kampioenschap

Sebastiaan Follong van driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen en Femke Klaassen van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle gaan begin volgend jaar de strijd aan tijdens het Nationaal Kampioenschap voor Jonge Koks, tijdens de Horecava in de RAI in Amsterdam.

Gezocht wordt naar de meest gepassioneerde jonge kok, die het best bestand is tegen ‘een beetje’ stress en creatief kan omgaan met onverwachte producten uit een black box.

Naast Follong en  Klaassen strijden ook Danique Denkers van Restaurant Wollerich* in Sint-Oedenrode, Frank Daris van Restaurant Nuance** in Duffel (België), Simon Jonk van Restaurant Lucas Rive* in Hoorn, Jara Beerling van De Nederlanden* in Vreeland, Jasper Panis van Bord’Eau* in Amsterdam  en Joyce Brand van Restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht om de titel.

Vorig jaar won  Ralph Benneker van De Bloemenbeek* in Lutte.

Het Nationaal Kampioenschap voor Jonge Koks wordt tot stand gebracht door het Gastronomisch Gilde, dé vakvereniging voor ervaren en jonge professionals in de gastronomie.

Volledig scherm
Ralph Benneker van De Bloemenbeek in Lutte won vorige jaar het Nationaal Kampioenschap voor Jonge Koks. © Gastronomisch Gilde