Kiplekker: met deze recepten zet je de lekkerste kipstukjes op tafel
Koken & EtenSoms zit je buiten naast de barbeque, soms sta je in de keuken terwijl de regen buiten met bakken uit de lucht valt. Maar wat het weer ook is, je kunt altijd kip eten. Daarom verzamelde Eatertainment voor ons deze zes lekkere kiprecepten.
Als je van vlees houdt, is kip geen slechte keuze. Het ligt niet zwaar op de maag, zit vol eiwitten en kan makkelijk in duizenden verschillen vormen worden klaargemaakt. Hier vind je alvast een klein voorproefje voor kip met rijst, bloemkool of verstopt in een calzone.
Sticky kip met rijst en wokgroenten: Deze kipstukjes zijn kleverig dankzij de smeuige marinade. Zoet, zout en heelijk met groenten en rijst.
Romige kip uit de oven: Deze kip bereid je in tien minuten en daarna mag de oven het zware werk doen. Maar het romige resultaat is helemaal voor jou.
Rijst met kip en groenten in een zelfgemaakte saus: Een kleurrijk gerecht met hartige kip en frisse paprika. Een goede combinatie van gezond eten en pure comfort food.
Romige kip-pesto calzone: Wie eenmaal begint met het maken van deze samengevouwen pizza's heeft de smaak al snel te pakken. Je kunt er van alles in stoppen, maar deze variant met kip en pesto is een mooi beginpunt.
Teriyaki kippenvleugels met bloemkool: Je kunt deze knapperige bloemkoolroosjes en kippenvleugels met mes en vork eten, maar het liefst gebruik je gewoon je vingers.
Kai panang: Deze Thaise kip in pindacurry maak je snel klaar maar heeft een pittig randje. Heet en smakelijk.
Meer inspiratie en tips voor in de keuken vind je hier:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMEnergie3
Sluit je nu een jaarcontract af, dan ben je ook komende winter verzekerd van hetzelfde tarief
Deze week maakte Essent bekend dat het weer jaarcontracten aanbiedt. Lange tijd was het door de onzekere energiemarkt niet mogelijk voor consumenten om vaste contracten af te sluiten. Is het verstandig om nu vast te zetten? -
PREMIUM
'Meiden mogen later net zo van seks genieten als jongens’
Tijdens de Week van de Lentekriebels, die vandaag op basisscholen begint, horen oudere leerlingen nu ook alles over, jawel, de clitoris. Want die is net zo belangrijk als de piemel, stelt Elsbeth Reitzema. -
Onderweg? Deze gerechten neem je makkelijk mee
Het is weer zomer en er is geen beter moment om eropuit te trekken. Maar elke bestemming is leuker wanneer je het met lekker eten kan combineren. Daarom verzamelde Eatertainment voor ons deze vier handige recepten voor gerechten die je makkelijk kunt meenemen. Honderd procent achterbankbestendig! -
Wat Eten We Vandaag: Fried broccolirice met Thaise saté
Zelf fried rice maken? Dit feestelijke recept bevat extra veel groenten dankzij de toevoeging van broccolirijst. De saté gemarineerd in kokosmelk en currypasta heeft een romige smaak. -
Watermeloen: maak er een salade mee, lolly's, een poké bowl of een cocktail
Het is vandaag Dag van de Watermeloen. Daarom delen we vier heerlijke gerechten met dit populaire zomerfruit van Eatertainment: een cocktail, lolly's, een poké bowl en een salade met feta en gegrilde kip.
-
Zwitserse berg mag niet meer worden afgebeeld op chocoladereep Toblerone
De herkenbare verpakking van een Toblerone-chocoladereep zal er binnenkort anders uitzien. De Zwitserse berg Matterhorn mag er namelijk niet meer op worden afgebeeld, melden Zwitserse media. -
-
-
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging -
Wat Eten We Vandaag: Tiramisu light
Tiramisu is het favoriete toetje van velen en met reden. Wij maken deze lichtere variant met slechts vier ingrediënten: eierkoeken, espresso, magere kwark en cacao.