Koken met Blik: alles voor deze Aziatische curry met gamba's vind je in je voorraadkast

In Koken met Blik laat tv-chef Danny Jansen in tien afleveringen zien hoe je lekker kunt koken met dingen die houdbaar zijn, zoals eten uit blik, pot of diepvries. In de tweede aflevering maakt hij een Aziatische curry met gamba’s.

Aziatische curry met gamba's
Volledig scherm
Aziatische curry met gamba's © AD

Voordat je naar de winkel gaat, is het volgens Jansen slim om eerst even te kijken wat je eigenlijk zelf nog in huis hebt. ,,Dingen die blijven liggen uit een kerstpakket en zo’’, zegt hij. De chef-kok laat zien dat je vaak genoeg in je kast hebt liggen om iets lekkers te maken.

In deze aflevering van Koken met Blik gebruikt Jansen voor zijn recept dingen uit zijn voorraadkast en vriezer. ,,Ze zijn allemaal nog lang houdbaar’’, merkt hij. Volgens hem kun je met vrijwel alles wat je in huis hebt opgeslagen snelle en makkelijke recepten maken, die ook nog eens lekker zijn. ,,En je hebt weer een beetje ruimte in je voorraadkast en vriezer gemaakt.’’

Voor de Aziatische curry met gamba’s heeft Jansen slechts een blikje kokosmelk nodig en wat groentes. ,,Die groentes heb ik nog in de vriezer liggen.’’ Daar vond hij ook een zakje gamba’s. Bij het recept serveert Jansen naanbrood, een belangrijk bijgerecht bij Aziatische maaltijden.

Om het gerecht af te maken, doet de chef er wat santen bij. ,,Santen is het vet uit de kokosnoot’’, vertelt hij. Volgens Jansen geeft dit een roomachtige smaak. ,,Als je dit niet hebt, kun je een klontje roomboter erbij doen op het einde.’’ De chef-kok zet het recept binnen no-time op tafel. ,,Erg lekker. Lekker spicy.’’

Aziatische curry met gamba’s
INGREDIËNTEN
400 g diepvriesgroenten (broccoli, erwtjes, bloemkool, wortel)
1 pakje currypasta (naar keuze)
2 blikken kokosmelk
1 pakje santen
400 g diepvriesgamba’s
1 zak naanbrood

KEUKENSPULLEN
Wok

BEREIDING
1 Fruit (in een wok) de currykruiden (pasta) in wat olie, voeg dan de groenten toe.
2 Blus af met de kokosmelk, kook door tot de groenten beetgaar zijn.
3 Bak de gamba’s in een koekenpan krokant in een beetje olie.
4 Verhit de oven op 180 graden Celsius en bak de naanbroden in circa 6 minuten af.
5 Voeg op het laatst de santen toe. Als deze gesmolten is, voeg dan de gamba’s toe en serveer met het naanbrood.

Nog een makkelijk recept met eten uit je voorraad? Kijk hier hoe je een ovenschotel met nacho's maakt: