Kou en regen: tijd voor een van deze zes verrassende ovenschotels
Koken & EtenHet wordt koud komende dagen, er lijkt zelfs sneeuw te gaan vallen, tijd dus voor lekkere najaars-ovenschotels. Eatertainment heeft deze zes zeer verschillende gerechten voor je uitgezocht, van kip met zoete aardappel tot pasta met zalm en broccoli.
Ovenschotel met kip en zoete aardappel
Kip met zoete aardappel is een goede combinatie. In dit ovengerecht krijg je er een zoete smaak bij door de ketjap en honing in de marinade.
Pasta-ovenschotel met zalm en broccoli
Zalm en broccoli doen het altijd goed met pasta. En deze versie is extra lekker door de laag geraspte oude kaas die je eroverheen strooit, voordat je de schaal in de oven schuift.
Romige visschotel met prei en broccoli
Nog een ovenschotel met broccoli, maar heel anders door de witvis, de prei en de romige saus.
Aardappelgratin met prei, biet en geitenkaas
Dol op aardappelen met een kaaskorstje? Dan is deze groentenschotel met rode biet, aardappel, prei en geitenkaas misschien een goed gerecht om te proberen voor jou.
Ovenschotel met garnalen, appel en boontjes
Bobotie, kende jij het al? In dit gerecht uit de Zuid-Afrikaanse keuken vind je veel specerijen en gehakt. In deze versie is het gehakt vervangen door garnalen.
Courgette-ravioli met ricotta en geitenkaas
Deze ravioli - gemaakt van courgette - zijn gevuld met kaas en vormen een lekkere en lichte maaltijd. Een zelfgemaakte saus van geroosterde cherrytomaten maakt het gerecht helemaal af.
Meer tips, trucs en inspiratie nodig? Bekijk hieronder de video's over koken en eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
eigen tuin eerst
Zevenblad in de tuin? Bestrijden is een lastige klus
Zevenblad. Als dat in je tuin groeit ben je niet blij. Het woekert als een gek. Zo kom je er vanaf volgens tuingoeroe Romke van de Kaa. -
Wat Eten We Vandaag: Bruine bonensoep
Zelf bruine bonensoep maken? Wij hebben gekozen voor de snelle variant met bonen uit blik. Je kunt ook gedroogde bonen gebruiken, deze moeten wel eerst weken en koken. -
Beter Eten
Kun je een supermarkt-ei uitbroeden? ‘Na zo’n drie weken hoor ik gepiep’
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Deze week: kun je een ei uit de supermarkt uitbroeden? -
PREMIUMEnergierekening
Laura: ‘We willen tot ons pensioen hier wonen, dus maandlasten zo laag mogelijk krijgen’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Laura Baas (32) uit Siddeburen in Groningen. -
Video
Snel recept: deze bananenbrownies zijn smeuïg en gezonder dan gewone
Dol op brownies. Deze is smeuïg, gezonder dan een gewone en minstens net zo lekker.
-
Koken & Eten
Terrassen voor de eerste lentezon: vaak eet en drink je buiten even goed als binnen
Altijd ergens eind februari is die dag er, de eerste zon die aanvoelt als de lente. Foodtrendwatcher Gijsbregt Brouwer ziet dat dit het moment is dat veel horecaondernemers hun terras weer uit zetten. Klassiekers in de stad bieden een fijne basis voor het opsouperen van de lentezon, maar er gebeurt meer op het terras komend jaar, in de grote stad en erbuiten. -
-
-
‘Bah, lust ik niet!’: deze strategie moedigt kieskeurig etertje aan tot proeven
Aan menig keukentafel is het iedere avond een strijd: ouders hebben hun uiterste best gedaan een gezonde maaltijd met groente te bereiden, maar kindlief weigert ook maar een hapje te proeven. Hoe zorg je dat je kind later meer lust dan patat en pannenkoeken? Onderzoekers van Maastricht University bestuderen het en kwamen onlangs tot een interessante ontdekking. -
Video
Snel recept: zo maak je aardbeicrumblemuffins met een goede bite
Deze muffins met aardbeien zijn al lekker van zichzelf maar de knapperige bovenkant maakt het af. Niet moeilijk om te maken. Bekijk de video voor de bereiding.