PREMIUM
Kroegbaas zit krap dus pilsje wordt duurder: ‘Kosten doorberekend aan de klant’
Wie een bezoek brengt aan de horeca, zal dieper in de buidel moeten tasten, zeggen branchekenners en FNV Horeca. ,,Sommige ondernemers hebben hun menukaart aangepast en de goedkopere gerechten vervangen door duurdere.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Grieks lamsvlees met bonensalade
-
PREMIUM20
Het kon niet op, maar nu vallen kleine bierbrouwerijen achter elkaar om: wat is er aan de hand?
Veel kleine bierbrouwers hebben het zwaar. Na corona en torenhoge energiekosten rijzen ook de kosten voor flesjes (‘verpakking’), graan en gist de pan uit. Voor het eerst in tientallen jaren komt er een einde aan de onophoudelijk groei van brouwerijtjes.Zutphen, Staverden, Zwolle, Dronten, Apeldoorn, Giethoorn, Ermelo, Lelystad -
Wat Eten We Vandaag: Kip Normandië met aardappelpuree en groene asperges
Kip Normandië is een Frans gerecht afkomstig uit de regio Normandië. In dit gerecht komen hartig en zoet mooi samen door appelcider en kristalsuiker met ontbijtspek en kip te combineren. Omdat we de kip garen in een saus van appelcider, mosterd en room wordt het ook nog eens heerlijk mals. -
autotest
Zo gaat de Renault Espace met zijn tijd mee: van MPV naar SUV
De zesde generatie van de Renault Espace heeft weinig gemeen met de praktische busjes van de eerste vier generaties. De multifunctionele indeling uit het verleden is verdwenen en soepele zescilinders maakten plaats voor haperende hybrides. -
Waarom Emmentaler geen beschermde kaas is en Edammer wel
De gatenkaas Emmentaler hoeft niet uit het Zwitserse Emmental te komen om in de EU Emmentaler te mogen heten. Dat heeft het Europese Hof van Justitie woensdag geoordeeld.
-
PREMIUM1
Filosoof over de kunst van het uitstellen: ‘Doe nooit een taak die morgen verdwenen kan zijn’
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Gestoofde kabeljauw met meergranenrijst en broccoli
Zin in een makkelijk, maar smaakvol gerecht? Ga dan aan de slag met gestoofde kabeljauw met meergranenrijst en broccoli. Door de kabeljauw te stoven in kruidige kokosmelk, wordt deze heerlijk van smaak en lekker mals. -
PREMIUMEnergierekening
Hans woont op 28 vierkante meter en heeft laag gasverbruik: ‘Merk wel dat alles duurder is’
Hans de Vries (40) uit Amsterdam woont in een studio en is op sommige vlakken afhankelijk van zijn VvE. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander.