Laatste bbq-weekend: Met deze heerlijke coleslaw maak je vrienden
Koken & etenHet wordt lekker warm komend weekend. Dé kans om de barbecue nog eens te gebruiken. BBQ-chef Marvin Mumu deelt in zijn videoreeks telkens vijf basisrecepten gemaakt van één hoofdingrediënt. In deze laatste aflevering is het de beurt aan coleslaw.
Delen per e-mail
Trek een willekeurige Amerikaan aan zijn jasje en vraag ‘m welke salade je niet mag missen bij een barbecue. Het antwoord zal steevast ‘coleslaw’ zijn. En gelijk hebben ze. Het is een frisse tegenhanger bij gegrild vlees of vis. Met deze 5 variaties maak je tijdens - misschien wel het laatste - mooie zomerweekend vast en zeker vrienden.
Klassieke coleslaw
De coleslawbasis is telkens hetzelfde: fijngesneden witte kool, wortel, suiker, azijn en wat zout. Even husselen en klaar. Voor een klassieke coleslaw voeg je hier wat mosterd en flink wat mayonaise aan toe. ,,Nog wat peper en een snufje zout en dan is-ie klaar”, verkondigt de chef.
Coleslaw met limoen-mayodressing
Benodigheden? De coleslawbasis, een ruime hoeveelheid mayonaise en limoen. ,,En voor de lekker doe ik er ook nog wat rasp bij”, tipt Mumu. Even husselen en garneren met een paar plakjes limoen. Dit kan op tafel.
Tropische coleslaw
Om de coleslaw een tropische twist te geven gaan we aan de slag met ananas en mango. Snijd de ananas in stukken, leg deze op de grill en laat karamelliseren. Ondertussen schaaf je met een dunschiller plakjes mango. Deze vormen samen met wat limoensap en limoenrasp de dressing.
Haal de ananas van de grill en snijd deze in kleine blokjes. Voeg nu de ingrediënten samen in een bak en meng alles goed. Tip van de chef: ,,Als je wilt controleren of de ananas rijp is, trek dan een blaadje los uit de ananas. Gaat dit makkelijk? Dan is hij klaar voor gebruik.”
Romige avocado-coleslaw
De mayonaise ruilen we bij dit recept in voor avocado's. Prak de eetrijpe avocado fijn en voeg hier yoghurt en een klein beetje azijn aan toe. Meng dit met de coleslaw en serveer met fijngehakte peterselie. Serveertip: voeg maïskorrels toe om het geheel een Zuid-Amerikaans tintje te geven.
Aziatische coleslaw
Drie theelepels pindasaus, zoete ketjap en limoensap vormen de dressing. Hier voeg je de coleslawbasis, dungesneden rode kool en plakjes radijs aan toe. Chef Mumu topt het geheel af met rucola en sesamzaadjes.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
70.000 Italiaanse restaurants gooien deuren vrijdag gewoon open, ook al mag het nog niet
Zo’n 70.000 restaurants in Italië gaan vrijdagavond ondanks de coronamaatregelen gewoon open. Onder het motto ‘IoApro1501’ (Ik open 15 januari) protesteren horecaondernemers tegen de gedwongen sluiting van hun bedrijf. „Het is een kwestie van overleven”, zeggen de initiatiefnemers. -
Perfect bij de BBQ: vijf heerlijke varianten op traditionele mayonaise
Zin om te barbecueën? BBQ-chef Marvin Mumu deelt in deze videoreeks telkens vijf basisrecepten gemaakt van één hoofdingrediënt. In deze vierde aflevering is het de beurt aan mayonaise. -
Vegan barbecue? Probeer dan deze auberginerecepten
Zin om te barbecueën? BBQ-chef Marvin Mumu deelt in deze videoreeks telkens vijf basisrecepten gemaakt van één hoofdingrediënt. In deze derde aflevering is het de beurt aan de aubergine. -
PREMIUM
Koken & eten Bitter vinden we brrrrr... maar het is o zo gezond
In het kader van goede voornemens: kies eens wat vaker voor bitter. Voedingsmiddelen met deze smaak, zoals witlof en broccoli, zijn goed voor je gezondheid. Niet lekker? Je kunt ze makkelijk leren eten. -
PREMIUM
Inpakken en zalm eten
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Hoe een tekort aan bubbeltjesplastic mevrouw Hamersma inspireert tot een zalmgerecht.
-
PREMIUM
halen en brengen Stampend het nieuwe jaar in: we troosten onszelf massaal met oer-Hollands eten
Stampend gaan we weer het nieuwe jaar in. Ook sterrenkoks maken zich er schuldig aan. Met liefde. Duizenden dampende hartverwarmende stamppotten belanden via de drive-thru op ons bord. -
60(!) kilo frikandellen, shoarmavlees, hamburgers en kroketten gedumpt in de berm
Een hele trits frikandellen, lamskoteletten, hamburgers, kip en shoarma en hakvlees. Wel drie zakken vol vonden opsporingsambtenaren vanmiddag in de berm van de Hooge Voort in Linden. Nabij de A73-brug lagen de snackbar-lekkernijen voor het rapen. -
Koken & eten Fit met Pascale Naessens: 'Ik heb geen moment honger gehad, maar voelde me wel fitter’
Duizenden lezers van deze site deden mee aan de Pascale Naessens-challenge de afgelopen anderhalve week. De kookboekschrijfster deelde tien dagen lang drie recepten per dag. De recepten bevatten geen snelle koolhydraten, maar wél rijke producten. Vier deelnemers delen hun ervaringen.