Volledig scherm
PREMIUM
Marjolein Berfleo is overtuigd vegan. © Cees Elzenga / hetoog.nl

Marjolein is veganist: ‘Je behoort geen levend wezen dood te maken’

Marjolein Berfelo is veganist. Bij haar komen er geen dierlijke producten op tafel. „En als je dat niet wil, jammer. Dan kom je maar niet eten. Maar dan mis je een heerlijke maaltijd.’’

Het is de ‘Nationale Week Zonder Vlees’. De Enschedese Berfelo vindt dat ‘geweldig’. „Jammer dat het maar één keer per jaar is’’, zegt ze. Want het liefst zou ze iedereen van het vlees af brengen.

  1. Chef-koks en de druk van Michelinsterren: ‘Daar moet je mee leren dealen’
    PREMIUM
    Video

    Chef-koks en de druk van Michelin­ster­ren: ‘Daar moet je mee leren dealen’

    Ineens trokken ze de stekker uit hun driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. Jacob Jan Boerma en zijn vrouw Kim Veldman kiezen voor hun gezin en andere, nieuwe culinaire uitdagingen. Is het koken op dit niveau inderdaad zo’n dief van een privéleven en de druk van de Michelinster te groot? Chef-koks Peter Gast (voorheen ’t Schultenhues in Zutphen) en Michel van der Kroft (’t Nonnetje in Harderwijk) vertellen over hoe zij werk en privé in balans houden. Of niet konden.