Marsepein is typisch een lekkernij die in de sinterklaasperiode veel wordt gegeten.
Volledig scherm
Marsepein is typisch een lekkernij die in de sinterklaasperiode veel wordt gegeten. © Getty Images/iStockphoto

Marsepein is soms vooral gemaakt met witte bonen: lekker goedkoop, maar het smaakt heel anders

Koken & EtenDe een kan er geen genoeg van krijgen, de ander vindt het verschrikkelijk: marsepein. Deze lekkernij is al eeuwen onlosmakelijk verbonden met het sinterklaasfeest. Ook is het recept al die jaren onveranderd gebleven. Voor de budgetvariant wordt daar inmiddels vanaf geweken en daar zijn kenners niet blij mee.

  1. Het kloppende hart van Lierderholthuis is uit zijn as herrezen
    PREMIUM
    recensie
    1

    Het kloppende hart van Lierderhol­thuis is uit zijn as herrezen

    Verwacht geen culinaire hoogstandjes of onder architectuur geconstrueerde meesterwerkjes. Simpel maar lekker eten is wat je krijgt bij grand café De Wettering. Die eenvoud heeft zijn bekoring.
    Steenwijkerland, Zutphen, Lochem, Hardenberg, Raalte, Zwolle, Dronten, Zwartewaterland, Staphorst, Apeldoorn, Brummen, Zeewolde, Hattem, Olst-Wijhe, Dalfsen, Harderwijk, Nunspeet, Voorst, Meppel, Heerde, Rijssen-Holten, Deventer, Berkelland, Epe, Elburg, Noordoostpolder, Urk, Nijkerk, Ermelo, Bronckhorst, Ommen, Putten, Kampen, Oldebroek, Lelystad