PREMIUM
Met deze appeltaart van de super kun je thuiskomen
Voor jou getestVan theekransje tot terras: met een appeltaart zit je altijd gebakken. Ons panel proeft zes varianten uit supermarkt en warenhuis.
Delen per e-mail
Een punt appeltaart is zoals een jaren 80-coverbandje op je bruiloft. Nee, het is niet de meest originele noch eigentijdse keuze. Maar dikke kans dat iedereen, van peuter tot pensionado, vrolijk meedeelt in de feestvreugde. ,,Met een goede appeltaart scoor je altijd’’, weet patissier Waldo Weijsenfeld. ,,Het is niet de spannendste taart, maar de herkenbaarheid valt nu eenmaal in de smaak.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Horeca krijgt zware klap door coronacrisis: sterkste omzetdaling ooit
De omzet in de Nederlandse horeca is vorig jaar door de coronacrisis met ruim een derde gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gaat het voor de branche om de sterkste krimp ooit. Hotels en cafés zijn het zwaarst getroffen. -
PREMIUMVoor jou getest
Dit zijn de beste zeven koude cappuccino’s uit de supermarkt
Op warme zomerdagen brengt ijskoffie verkoeling. Maar smaakt het ook? Onze barista’s proeven zeven koude cappuccino’s uit de supermarkt. -
PREMIUM
De hete sauzen van broers Freek en Stan zijn ‘hot’ in heel Europa: ‘We krijgen zelfs dankbetuigingen’
Een misverstand wil Freek Raijmakers (31) graag uit de wereld helpen. Bij hete saus draait het niét alleen om hitte. ,,Smaak is uiteindelijk belangrijker dan pittigheid.” Raijmakers kan het weten: Samen met broer Stan bedient hij vanuit Asten liefhebbers van hete saus in heel Europa op hun wenken. Webshop Heatsupply begon als een gok van twee broers, maar is serious business. -
PREMIUM
Deze theatertechnici verloren hun baan en gingen bier brouwen: ‘Onze droom is eigen brouwerij’
‘Dryade’ en ‘Feniks’ heten de twee biertjes van de kersverse Nieuwerkerkse brouwerij De Mythe. Bedacht in Nieuwerkerk aan den IJssel, gebrouwen in Amstelveen. ,,Onze droom is ooit een eigen brouwerijtje met proeflokaal in Nieuwerkerk te beginnen.” -
PREMIUM
Topman over vleesvervangers: 'Het verschil met vlees is veel kleiner geworden’
Over 30 jaar staan er alleen nog knuffelkoeien in de wei tussen de wilde bloemen. Voor vlees hebben we het dier niet meer nodig. Vivera, marktleider bij de vleesvervangers, denkt echt dat het kan.
-
Koken & eten
Eva Jinek verklapt aan Miljuschka wat zij het liefst eet: ‘Na de uitzending wil ik een halve kilo kaas’
Miljuschka weet wat lekker eten is en ze deelt haar tips en trucs graag met haar fans. Dit weekend vertelt ze over haar favoriete adresjes in Amsterdam en bespreekt ze met Eva Jinek haar culinaire voorkeuren in haar eigen podcast. -
PREMIUMVoor jou getest
Dit gezonde schepijs komt als beste uit de test
Minder suiker, vet en calorieën; meer proteïnen. Zelfs ijsmerken gaan steeds vaker op de gezonde toer. Smaakt dat ook? -
update
Terrassenprotest grotendeels ludiek: ‘Maar we sluiten niet uit dat er echt terrassen opengaan’
De meesten van de duizenden horeca-ondernemers die morgen hun terrassen openen, zoeken de confrontatie niet op en zetten enkel stoelen en tafels buiten. Toch sluit de organisatie niet uit dat een deel van de terrassen écht opengaat.