Volledig scherm
PREMIUM
© Thomas Nondh Jansen

Met deze kookboeken kom je de herfst wel door

Koken & etenBourgondische gerechten, wild en klassiekers uit de Joodse keuken: met deze nieuwste kookboeken komen we de regenachtige dagen wel door.

The Jewish Cookbook

Jewish Cookbook.
Volledig scherm
Jewish Cookbook. © Press

Het standaardwerk De Joodse keuken van Claudia Roden is al een jaar of 25 maatgevend. Een ander Joods kookboek heeft dit boek de afgelopen decennia in kwaliteit niet kunnen vervangen, maar bij uitgeverij Phaidon verscheen een exemplaar dat in de keuken zeker niet misstaat naast het bekende boek van Roden.

Het is wat moderner, maar alle klassiekers staan erin en het is erg mooi uitgegeven. ­Auteur Leah Koenig is in Amerika een autoriteit op het ­gebied van de Joodse keuken. Ruim vierhonderd pagina’s recepten.

Leah Koenig: The Jewish Cookbook, 39,99 euro, Phaidon Press Limited

  1. Chef-kok Peter geeft vanuit Loenen geheimen uit een boeddhistische keuken prijs
    PREMIUM

    Chef-kok Peter geeft vanuit Loenen geheimen uit een boeddhisti­sche keuken prijs

    Het is een mooi hart onder de riem. Conferentiecentrum Bosoord, van het Maitreya instituut in Loenen, wordt hard geraakt door de coronacrisis. Tegelijk vindt het kookboek dat Maitreya heeft uitgegeven zijn weg door Nederland. Geheimen uit een boeddhistische keuken ging in korte tijd een paar honderd keer over de toonbank. ,,Wanneer dit verkoopsucces zich doorzet is een Engelstalige versie een logische stap.’’