Volledig scherm
© Shutterstock

Met deze wraps krijg je stiekem meer groente binnen

Ze waren er al in de smaken rode biet, wortel en boerenkool. Nu is er ook een versie in de smaak paprika en chili. Wraps die voor bijna de helft uit groenten bestaan, zijn te koop bij een aantal supermarkten. 

Veel mensen willen wel meer groente eten, maar vragen zich af: hoe dan? Een handige truc om dat te doen, is een wrap eten met groente erin. Maar nog slimmer is er eentje nemen waarin al groente is verwerkt. De tortilla's van No Fairtales bestaan voor 45 procent uit groente. Er waren al drie soorten die sinds anderhalf jaar bij de grote supermarkten verkrijgbaar zijn en deze week is er een nieuwe smaak aan toegevoegd. De wraps zijn ook al in België en vanaf volgende week ook in Zweden te koop.

Volledig scherm

Er zijn meer manieren om meer groente in je maaltijden te stoppen. Bijvoorbeeld door gepureerde pompoen of aardappel in het pannenkoekenbeslag te mengen. Of met pasta van groente te gebruiken. Zo heeft Frsh Matters de smaken zoete aardappel, rode biet, courgette, oranje peen, bloemkool en broccoli. Albert Heijn nam na een wedstrijd onder startende voedingsbedrijven de Knakwortel in het assortiment op. 

Verder kun je van bloemkool pizza, rijst of couscous maken. Het Voedingscentrum heeft onlangs een boek uitgebracht met tips en recepten om de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van 250 gram te halen. 

Zin in wraps gekregen? Bekijk het recept uit de video en ga aan de slag: