PREMIUM
Met te zwaar rood krijgt kip het aan de stok, maar lichtvoetiger soorten laten zich smaken
De Hamersma’s vieren een feestelijke week met een jong kippetje en een Hongaarse druivenfluisteraar.
Delen per e-mail
Begin november stapelden de hoogtepunten zich op. Mijn moeder werd 87 jaar en haar zetten wij – samen met onze twee kinderen – in de bloemetjes. Vervolgens kon mevrouw Hamersma in haar winkel de slingers ophangen voor Yvette van Boven, wier Home Made Basics Het Gouden Kookboek was geworden. En later op de dag mocht zij als jurylid van Amsterdam Food Pitch 2020 virtueel de oorkondes uitreiken aan innovatieve voedselinitiatieven.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten Per ongeluk manier ontdekt om chips minder vet te maken (maar voorlopig liggen ze niet in de winkel)
Een chipsmerk liet de Universiteit van Leuven onderzoeken welke eigenschappen van grondstoffen de kwaliteit van hun chips bepalen. Bij dit onderzoek kwamen bio-ingenieurs van de universiteit er bij toeval ook achter hoe ze het vetgehalte van chips kunnen verlagen. -
PREMIUM
De Pollepel thuis Lockdown-hamstertip: diepvriespasta van Holy Ravioli, in een handomdraai een topgerecht
Het einde van de crisis is voor de horeca nog altijd niet in zicht. Toch zijn ondernemers inventief en zetten hun schouders eronder. Bij Holy Ravioli aan het Zwaanshals verkopen ze sinds kort diepgevroren ravioli, met keuze uit bijna twintig verschillende vullingen. Een uitkomst tijdens deze uitzichtloze lockdown. -
PREMIUM
Over de Tong Iets meer pit mag best bij Ensemble Gastro en Bar
Zo rond de jaarwisseling heeft veel horeca even de deuren gesloten, een adempauze na de kerst en richting een nieuw, onzeker jaar. Maar even zoeken leert dat Ensemble Gastro en Bar in Zwolle wel open is voor afhaal en bezorging. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta ovenschotel met zalm en broccoli
Ovenschotels zijn niet alleen lekker, maar ook makkelijk te maken. De variaties zijn eindeloos en wij kiezen er deze keer voor om pasta te combineren met broccoli onder een laagje kaas met daarop zalmfilet. -
PREMIUM
Aardse types vragen aards gezelschap:
Linzen met gebakken uitjes. Linzen met chorizo. En als de studiebeurs echt leeg was: linzen met ketjap. Terug naar de seventies met de Hamersma’s.
-
Wat Eten We Vandaag: Gebakken scholfilet met pittige honing-citroensaus
Rijst, vis en groenten; een combinatie waar oneindig veel variaties op mogelijk zijn. Wij kiezen voor zilvervliesrijst met boontjes en scholfilet. Om het gerecht helemaal af te maken, voegen wij hier een heerlijke zelfgemaakte pittige honing-citroensaus aan toe. -
PREMIUM
Op zoek naar de ‘umami-ejaculatie’ in de spaghetti van Vjeze Fur
Sweet memories voor de Hamersma’s: ze denken terug aan de tijd toen Vjeze Fur-fans rijendik stonden opgesteld voor de kookboekenwinkel. -
60(!) kilo frikandellen, shoarmavlees, hamburgers en kroketten gedumpt in de berm
Een hele trits frikandellen, lamskoteletten, hamburgers, kip en shoarma en hakvlees. Wel drie zakken vol vonden opsporingsambtenaren vanmiddag in de berm van de Hooge Voort in Linden. Nabij de A73-brug lagen de snackbar-lekkernijen voor het rapen.