Volledig scherm
Mieneke (102) in het programma Van Gelders Grijs. © Omroep Gelderland

Mieneke (102) eet elke avond naturelchips: hét geheim om oud te worden

De 102-jarige Mieneke van Alst uit het Gelderse Gendt heeft dit weekend de show gestolen in het programma Van Gelders Grijs op Omroep Gelderland, met Jochem van Gelder. Mieneke zegt haar respectabele leeftijd te hebben bereikt door elke avond chips te eten. Wel naturel. Van de paprikasmaak moet ze niks hebben.

Het is een mooie leeftijd, 102 jaar oud. Dat vindt ook voormalig SBS en NPO-presentator Jochem van Gelder. ,,Klopt het Mieneke, dat je elke avond een chipje eet?” ,,Ja ja”, zegt Mieneke rustig. Medebewoner Riek doet nog een duit in het zakje. ,,Met een borreltje!”, scandeert ze. Maar daar steekt Mieneke een stokje voor. ,,Nee, zegt ze, dat lust ik niet. Liever een glaasje jus d’orange”. 

De redactie van het programma komt na de openbaring over de chips meteen aanzetten met twee bakken chips in de smaken naturel en paprika. De paprikavariant wordt resoluut naar buurvrouw Riek geduwd, al zijn de dames te onthutst door de camera’s en lichten om er een hapje van te nemen. 

Mieneke mag dan al wel 102 zijn, ze is nog lang niet klaar met het leven. Wanneer Van Gelder haar vraagt wat ze in de toekomst nog graag wil doen, concludeert ze nuchter: ,,Nog een poosje leven.” Ze woont momenteel in opvanghuis St. Jozef in het Gelderse Gendt. Achter de geraniums gaan zitten heeft ze niet gedaan. Elke ochtend gaat ze jokeren met anderen.

De hele uitzending van Mieneke, samen met mede-bewoners Riek en Ann, is hier te zien.