Miljuschka wil Rutte strikken en roept haar fans op de premier te bedelven onder berichtjes
Koken & etenTv-presentatrice en -kok Miljuschka Witzenhausen roept haar fans op om de minister-president te bestoken met berichten. Ze wil hem graag interviewen en haar 'bakleger’ kan haar daarbij misschien helpen.
In haar Stories op Instagram riep Miljuschka haar ruim 852.000 volgers op om haar te helpen aan een interview met Mark Rutte. Haar bakleger - zoals ze haar fans noemt - zou een berichtje kunnen sturen naar de minister-president waarin ze hem vragen om in gesprek te gaan met de presentatrice.
De tv-kok en sinds kort ook bladenmaker (haar tweede magazine is net uit) heeft tien afleveringen gemaakt van een podcast met de titel Eetgeheimen. Hierin ontfutselt ze bekende en minder bekende Nederlanders die haar inspireren, hun eetgewoonten. Voor deze podcast interviewde ze onder anderen Eva Jinek, Arie Boomsma en Richard Groenendijk. De cabaretier zei in dat gesprek dat hij, als hij voor de keuze zou staan van ‘nooit meer seks of nooit meer eten’, zou kiezen voor nooit meer seks. ,,Geen twijfel mogelijk.” Eva Jinek eet na uitzendingen graag lekkere snacks. Een halve kilo kaas het liefst. Voor de laatste aflevering van haar podcast ging Miljuschka in gesprek met Peter R de Vries. Hij vertelde zijn dag te beginnen met Brinta als ontbijt. Daar kon hij altijd goed op sporten. ,,Als ik niet genoeg te eten krijg, functioneer ik niet goed.” Daarom deed hij ook na herhaaldelijke verzoeken niet mee aan Expeditie Robinson.
‘Benieuwd hoe hij is opgegroeid’
Haar wens om Rutte te spreken is niet nieuw. Aan het onlangs ter ziele gegane Viva vertelde ze in mei nog waarom ze hem graag zou spreken. ,,Ik denk dat de manier waarop we met eten omgaan behoorlijk verkeerd is. Ik denk dat dat de oorzaak is van veel problematiek in onze maatschappij. Ik ben heel benieuwd hoe hij met eten is opgegroeid en hoe hij er tegenaan kijkt.” Of het al is gelukt? ,,Helaas nog niet", meldt de presentatrice via een appje, maar ze blijft het proberen.
Ze heeft inmiddels duizend andere dingen gedaan, maar voor veel mensen is Miljuschka vooral bekend als cheesecakekoningin. Hier zie je hoe je haar versie maakt met roomkaas en aardbeien:
Bekijk hier onze video’s over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Ophef om nasi per ‘bezorghelikopter’ in Maleisië: ‘En wij mogen niet naar een begrafenis’
Een maaltijdbezorging per helikopter heeft tijdens de strenge lockdown in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië, tot grote verontwaardiging geleid. De coronamaatregelen verlammen de stad en onder meer restaurants zijn dicht. -
PREMIUMGeld & Geluk
Stephanie en zoon Freek: ‘Zijn er 6000 euro per jaar op achteruit gegaan na zijn 18de verjaardag’
Om voor zoon Freek te zorgen, krijgt Stephanie een deel van zijn persoonsgebonden budget. Het geld dat hij met beleggen verdient, zet hij opzij. In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. -
PREMIUMEnergie3
Sluit je nu een jaarcontract af, dan ben je ook komende winter verzekerd van hetzelfde tarief
Deze week maakte Essent bekend dat het weer jaarcontracten aanbiedt. Lange tijd was het door de onzekere energiemarkt niet mogelijk voor consumenten om vaste contracten af te sluiten. Is het verstandig om nu vast te zetten? -
Wat Eten We Vandaag: Gele curry met krieltjes
Een lekkere Thaise curry heeft de juiste balans tussen pittige, zoete en zure smaakmakers. Voor een friszuur element gebruiken we limoensap, kokos geeft het gerecht iets zoetigs. Houd je van pittig? Snijd dan een rode peper in ringetjes en garneer hiermee de curry. -
PREMIUM
Stelletje schept kreeft na kreeft uit de Dinkel, ooggetuige schrikt: ‘Ze gingen ze zelf opeten’
Met een schepnet haalden ze de ene na de andere kreeft uit de rivier Dinkel. Net zolang totdat hun plastic tas volledig gevuld was. Het stel ging ze koken en opeten, tot verbazing van natuurliefhebber Remco Ditmar uit Hengelo, die het tafereel vastlegde. Dat dit helemaal niet mag, leken de kreeftvissers niet door te hebben.
-
PREMIUM
'Meiden mogen later net zo van seks genieten als jongens’
Tijdens de Week van de Lentekriebels, die vandaag op basisscholen begint, horen oudere leerlingen nu ook alles over, jawel, de clitoris. Want die is net zo belangrijk als de piemel, stelt Elsbeth Reitzema. -
-
-
PREMIUM
Insecten op het menu: ‘Ik gooi weleens krekelballetjes in de oven als borrelhap. Net een bitterbal’
Ze worden het voedsel van de toekomst genoemd, maar we lopen nog niet echt warm voor een gebakken eitje met meelwormen of salade met gefrituurde sprinkhaan. Toch kunnen we er maar beter aan wennen. -
Wat Eten We Vandaag: Groenteburgertjes uit de airfryer op Libanees platbrood
Deze vegetarische groenteburgertjes uit de airfryer op Libanees platbrood zijn lekker en voedzaam. De burgers zijn gemaakt van rode linzen en wortel en lijken een beetje op falafel. De zelfgemaakte limoen-yoghurtsaus geeft het gerecht een frisse touch.