Minder afwas en lekker makkelijk: vijf gerechten waarbij de oven het meeste werk doet
Koken & EtenAls er iets makkelijk is, dan is het wel een maaltijd die je in één pan of ovenschotel kunt bereiden. Scheelt ook weer in de afwas.
Eatertainment verzamelde vijf recepten die tussen de 15 en 25 minuten bereidingstijd hebben. Daarna heb je je handen vrij om jezelf een drankje in te schenken want de oven doet de rest. Meer recepten van Eatertainment vind je hier.
1. Zuurkoolovenschotel met gehakt en ananas
De winter vraagt om ovenschotels, zoals deze met zuurkool, gehakt en ananas. De ananas maakt de zuurkool wat zoeter, waardoor de schotel ook lekker is voor moeilijk etende kinderen. Maak deze schotel op een wat drukkere dag. De oven doet het werk en jij hebt je handen vrij.
2. Vegetarische gratin met wintergroenten
Fan van de klassieke aardappelgratin? Maak dan zeker eens deze vegetarische gratin met wintergroenten. Een vullend gerecht uit de oven vol groenten met een krokant laagje kaas. Lekker tijdens deze koude dagen.
3. Ovenschotel met pangasiusfilet
Deze ovenschotel met vis heeft een krokant laagje van gekruide panko. Gemakkelijk te maken in een ovenbestendige pan of in een ovenschaal. Serveer eventueel met een knapperig stokbrood.
4. Vispastei met kabeljauw en Hollandse garnalen
Vispastei is een traditioneel Brits gerecht. Het bestaat uit een visragout met een deksel van deeg. Het gerecht leent zich goed om allerlei soorten vis en schaaldieren in te verwerken. Deze versie bevat naast kabeljauw ook Hollandse garnalen.
5. Toad in the hole
Toad in the hole is ook een klassiek Brits recept. Het werd eigenlijk gebruikt om restjes eten in te verwerken. Je bakt prei en uien goudbruin, schenkt het beslag in een pan, steekt de worstjes en tomaatjes ertussen en bakt het daarna af in de oven. Je kunt natuurlijk ook andere groenten toevoegen om zo je restjes op te maken.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
eigen tuin eerst
Zevenblad in de tuin? Bestrijden is een lastige klus
Zevenblad. Als dat in je tuin groeit ben je niet blij. Het woekert als een gek. Zo kom je er vanaf volgens tuingoeroe Romke van de Kaa. -
Is het beter om ’s ochtends of ’s avonds te douchen? Dit zeggen dermatologen
Een frisse douche om wakker te worden? Of toch maar een warm bad om goed te slapen? Iedereen heeft wel een favoriet moment om zich te wassen. Maar welk tijdstip van de dag is nu het beste voor je huid? Wij vroegen advies aan dermatologen Jan Gutermuth en Thomas Maselis. ,,Ook de duur van je douche speelt een belangrijke rol.” -
Wat Eten We Vandaag: Fried broccolirice met Thaise saté
Zelf fried rice maken? Dit feestelijke recept bevat extra veel groenten dankzij de toevoeging van broccolirijst. De saté gemarineerd in kokosmelk en currypasta heeft een romige smaak. -
Wat Eten We Vandaag: Bloemkoolstamp met schelvis en Hollandse garnalen
Voor wie zowel van stamppot als van vis houdt, is deze stoemp met schelvis en Hollandse garnalen een ideaal gerecht. -
PREMIUMVoor jou geproefd
Dit zijn de lekkerste stroopwafels uit de supermarkt: bros van buiten, smeuïg van binnen
De stroopwafel is de populairste koek van Nederland. Niet alleen bij toeristen, ook wijzelf lusten hem graag bij de koffie of thee. Iedere supermarkt heeft zijn eigen merk in het schap. Welke is de lekkerste?
-
Wat Eten We Vandaag: Honingcake met noten
Heerlijk: voor deze cake zijn slechts vijf ingrediënten nodig, en grote kans dat je die al in huis hebt. -
-
-
‘Beste chef-kok ter wereld’ Guy Savoy verliest zijn derde Michelinster
De Franse topchef Guy Savoy, al zes jaar op rij de beste chef-kok ter wereld, verliest dit jaar een Michelinster. Zijn restaurant valt terug van drie naar twee sterren, zo heeft de Michelingids bekendgemaakt. -
PREMIUMEnergierekening
Laura: ‘We willen tot ons pensioen hier wonen, dus maandlasten zo laag mogelijk krijgen’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Laura Baas (32) uit Siddeburen in Groningen.