Moeder, wat is het heet! Zó zwaar is de Chili Challenge

VideoHoe heet wil je het hebben? In Groningen bonden dappere mannen en vrouwen gisteravond de strijd met elkaar aan om de titel  Koning of Koningin Chili Groningen. Hier zie je hoe de deelnemers moesten afzien.

Je moet het maar durven: pittige gerechten en sauzen eten totdat het echt te heet wordt. Zo'n zestig deelnemers waagden zich aan de eerste Chili Challenge, die in Groningen werd gehouden.

In elke ronde werd het heter. De ultieme test was de Carolina Reaper, de heetste peper ter wereld. J.J. Stevens hield het het langst vol. Hij mag zich de eerste Chili King van Groningen noemen. Ook kreeg hij een dinerbon cadeau voor zijn prestatie en een naamplaatje in Bar Smoke. Hieronder zie je hoe de deelnemers moesten afzien: hot, hot, hot.

Het eten van de Carolina Reaper is niet helemaal zonder gevaar. Een Amerikaan die de hete peper at bij een wedstrijd, kreeg erna zo'n gruwelijke hoofdpijn dat hij op de eerste hulp van het ziekenhuis terechtkwam.

Volledig scherm
Deelnemer aan de de Chili Challenge in Groningen. © ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
J.J. Stevens is de winnaar van eetwedstrijd Chili Challenge. Nummer twee werd Jamil Karchoud. © ANP
  1. In Offerman-fabriek wordt bijna 3 weken na listeriadrama nog geen plakje vlees gesneden

    In Offerman-fa­briek wordt bijna 3 weken na listeria­dra­ma nog geen plakje vlees gesneden

    De fabriek van vleeswarenbedrijf Offerman in Aalsmeer ligt bijna drie weken na de grote terugroepactie nog steeds stil. Offerman moest de locatie begin oktober sluiten nadat bleek dat vleeswaren die hier werden gesneden en verpakt, waren besmet met de listeriabacterie. Zeker twintig mensen werden ernstig ziek na het eten van besmet vlees, drie personen overleefden het niet en een vrouw kreeg een miskraam.