Moederdag: met deze feestelijke plank is mama verwennen een makkie straks
Koken & EtenOp zondag 8 mei is het Moederdag: de dag om alle moeders en andere lieve vrouwen in je leven in het zonnetje te zetten. Met deze recepten van Eatertainment gaat dat zeker lukken. De hartig gevulde croissants, yoghurt smoothies, brownie-mugcakes en gevouwen pannenkoeken kunnen kinderen makkelijk zelf maken.
1. Brownie-mugcake met kaneel
Deze mugcake: een brownie in een mok met een snufje kaneel is niet alleen lekker, maar ook zo klaar. Bijkomend voordeel: je keuken gaat er heerlijk van ruiken. Voor dit recept gebruik je een mok van 250 ml.
2. Hartig belegde croissants met pesto
Croissants mogen niet ontbreken bij een verwenontbijt. Ham en kaas is een gouden combinatie, maar met de toevoeging van wat extra ingrediënten wordt het nog lekkerder. Deze hartige croissants maak je met ham, kaas, pesto, sla en tomaat.
3. Gevouwen pannenkoeken met framboos en pistachenoten (en twee kleuren chocopasta)
Deze TikTok-wrap heb je misschien al voorbij zien komen. Je verdeelt een wrap in vier delen, je belegt hem lekker dik en vouwt hem daarna op. Deze variant maak je met twee kleuren chocoladepasta. De combinatie van framboos en chocolade is klassiek. Maak af met pistachenootjes.
4. Yoghurtsmoothie met limoen, aardbei en sinaasappel
Deze lekker frisse smoothie is een goed begin van je dag. De frisse smaak van de limoen en de yoghurt wordt in balans gebracht door de honing en sinaasappel.
Alle recepten van deze plank vind je op deze pagina van Eatertainment.
Bekijk hieronder de video's van Koken&eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: 3 in 1 pan oud-Hollandse pannenkoekjes met rozijnen
‘Drie in de pan’ is een oud-Hollands gerecht. Drie kleine, dikke pannenkoekjes worden met zijn drieën in de pan gebakken. Traditioneel wordt het beslag met gist gemaakt en gist moet rijzen. Voor deze snelle variant gebruiken we daarom zelfrijzend bakmeel, dan kun je meteen aan de slag. -
PREMIUM3
Een goede vegaburger is lastig te vinden, maar dit merk flikt het
Vegetarische hamburgers, dat is voor de hamburgerfan als vloeken in de kerk. Toch groeit het aanbod gestaag en daarmee de enthousiaste fans. Dat maakt ons nieuwsgierig. Op zoek naar de beste ‘nepper’. -
eigen tuin eerst
Zevenblad in de tuin? Bestrijden is een lastige klus
Zevenblad. Als dat in je tuin groeit ben je niet blij. Het woekert als een gek. Zo kom je er vanaf volgens tuingoeroe Romke van de Kaa. -
‘Bah, lust ik niet!’: deze strategie moedigt kieskeurig etertje aan tot proeven
Aan menig keukentafel is het iedere avond een strijd: ouders hebben hun uiterste best gedaan een gezonde maaltijd met groente te bereiden, maar kindlief weigert ook maar een hapje te proeven. Hoe zorg je dat je kind later meer lust dan patat en pannenkoeken? Onderzoekers van Maastricht University bestuderen het en kwamen onlangs tot een interessante ontdekking. -
Wat Eten We Vandaag: Gegratineerde mosselen met knoflookboter en citroen
Een leuke variant op de klassieke gestoomde mosselen. De zelfgemaakte knoflookboter maakt de mosselen heerlijk romig en de citroen geeft een frisse twist aan het gerecht. Met de kaas kan je variëren. Probeer de mosselen bijvoorbeeld eens met belegen kaas in plaats van oude kaas.
-
Wat Eten We Vandaag: Bloemkoolstamp met schelvis en Hollandse garnalen
Voor wie zowel van stamppot als van vis houdt, is deze stoemp met schelvis en Hollandse garnalen een ideaal gerecht. -
-
-
Is het beter om ’s ochtends of ’s avonds te douchen? Dit zeggen dermatologen
Een frisse douche om wakker te worden? Of toch maar een warm bad om goed te slapen? Iedereen heeft wel een favoriet moment om zich te wassen. Maar welk tijdstip van de dag is nu het beste voor je huid? Wij vroegen advies aan dermatologen Jan Gutermuth en Thomas Maselis. ,,Ook de duur van je douche speelt een belangrijke rol.” -
Koken & Eten
Waarom een glas water in een restaurant of op een terras vaak niet gratis is
Een van de grootste ergernissen tijdens een gezellig etentje is wel dat glas water waar je plotseling toch voor blijkt te moeten betalen. Of het krijgen van een fles Spa blauw in plaats van kraanwater. Mag je als gast bepalen wat voor water je op tafel krijgt? En waarom wordt het in het ene restaurant in rekening gebracht en in het andere niet?