Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld © Dirk-Jan Gjeltema

Mosselsector maakt zich zorgen over toekomst: ‘Prijzen onder druk’

Koken & etenMosselvissers maken zich zorgen over de toekomst van de sector. Doordat veel leveranciers met leveringsovereenkomsten zijn gaan werken, komen de mosselprijzen onder druk te staan. De consument merkt er nog niet veel van. 

Cees Otte, voorzitter van de Visserijvereniging Bruinisse, haalde in zijn toespraak tijdens de visserijdagen de veranderingen nog maar eens aan waaraan de sector onderhevig is. Door de steeds verdergaande schaalvergroting en het steeds verder toenemende aandeel van handelaren in de kweeksector verandert de branche volgens hem in rap tempo.

  1. ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’
    Video

    ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’

    De passie spat er vanaf als je met Tess Posthumus praat over cocktails. Ze vertelt enthousiast over het vinden van de juiste mix tussen alcohol, kruiden en fruit. Of over welk glas en welke garnering je het beste kunt gebruiken. Laat het maar aan de Amsterdamse (30) over, ze is niet voor niets de beste vrouwelijke bartender ter wereld. De favoriete cocktailrecepten van Tess zijn verwerkt in haar nieuwe boek Masterclass: Cocktails.