Nederlandse patatzaak in China sluit deuren vanwege corona: ‘Het is een ramp’
Vorig jaar opende Amsterdammer Edwin den Hartog (40) een patatzaak in Sjanghai. Door het coronavirus moest Royal Patat zijn deuren sluiten.
Delen per e-mail
Valt China voor patat?
„We zijn een hit. Vooral het patatje truffelsaus en de joppiesaus doen het erg goed. Dankzij social media worden we opgepikt, in het weekend staan er lange rijen. Soms moeten mensen wel een uur wachten op een patatje. We hebben onlangs zelfs een tweede zaak in Sjanghai geopend. We wilden het patatje oorlog nét introduceren, maar toen ging het mis.”
Toen kwam het coronavirus.
„Die zaak is precies twee dagen open geweest. Nu zijn we al zo’n vier weken dicht. Het is een ramp.”
Wat merkte u van het virus voorafgaand aan jullie sluiting?
„De straten waren uitgestorven. Onze eerste zaak zit aan de drukke West Nanging Road. Normaal lopen daar 700.000 mensen doorheen op een dag, nu zijn het er nog geen 150.”
En nu?
„Negentig procent van de zaken in Sjanghai is nog dicht, maar ik hoop dat we eind deze maand weer open mogen. Dan zijn we in totaal vijf weken dicht geweest. Je mag nu wel weer open voor takeaway, maar dat past niet zo goed binnen ons concept. Als het virus overwaait, willen we gaan opschalen.”
U opende de eerste zaak in China waar patat wordt gebakken van handgesneden aardappels. Bent u niet bang voor concurrentie?
„Geloof me: het is moeilijker om een goed patatje te maken dan een goede hamburger. Je moet de perfecte aardappel hebben. Nederland heeft een aardappelcultuur, maar China niet. Dat is een grote uitdaging en niet zomaar te kopiëren. Ik weet dat er een Nederlandse partij staat te popelen om hetzelfde te doen. Ik wens ze succes.”
Bekijk hieronder het gesprek dat we eerder hadden met Den Hartog.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Risotto met pompoen en pangasiusfilet
Met risotto zijn veel variaties mogelijk, denk maar aan een vegetarische risotto of juist met vlees of vis. In dit recept gaan wij voor een heerlijke risotto met muskaatpompoen en pangasiusfilet. -
Consumentenbond: ‘Jumbo is niet altijd de goedkoopste’
Jumbo zegt de goedkoopste prijzen voor A-merken te hanteren, maar blijkt dat slechts in een beperkt aantal vestigingen waar te maken. Dat stelt de Consumentenbond na een prijspeiling. Bijna de helft van alle winkels hanteert zelfs een duurdere prijs dan gemiddeld. -
PREMIUM
De állerbeste broodbakker ter wereld opent eigen zaak (en verkoopt brood met zeealgen en inktvisinkt)
Brood bakken zit Peter Bienefelt in de genen. De 46-jarige bakkerszoon uit Barendrecht schopte het al tot beste broodbakker van de wereld. Toch had hij nooit een eigen zaak. Midden in de coronacrisis waagt hij nu de stap: vandaag opende hij zijn eigen desembakkerij in Rhoon. -
Nu we ze volop eten: alles wat je moet weten over paaseitjes
De winkels puilen nu uit van de paaseitjes. Hoe gezond zijn die chocoladesnoepjes en welke smaken zijn het populairst? -
Horeca krijgt zware klap door coronacrisis: sterkste omzetdaling ooit
De omzet in de Nederlandse horeca is vorig jaar door de coronacrisis met ruim een derde gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gaat het voor de branche om de sterkste krimp ooit. Hotels en cafés zijn het zwaarst getroffen.
-
PREMIUMVoor jou getest
Dit zijn de tien lekkerste Duitse wijnen
Helaas is een trip naar Duitsland nog niet mogelijk, maar je kunt al wel de vakantiesfeer van ons buurland oproepen. Wijnkenner Harold Hamersma neemt ons graag mee naar ‘Pinot Paradise’ en selecteert de tien beste van het moment. -
PREMIUM
Megawinkel Lidl: modernste snufjes én een tapasbar
Zierikzee krijgt de (voorlopig) grootste Lidl van Zeeland. Eentje die helemaal is ingericht met de nieuwste snufjes uit de keuken van de supermarktketen, zo is de belofte. -
BinnensteBuiten: de makers vieren duizendste uitzending met een feestelijk ananasdrankje
Huis, tuin, kook- en natuurtips: ze komen elke werkdag voorbij in het KRO-NCRV-programma BinnensteBuiten. Vanavond is de duizendste aflevering te zien. Een lekker kijkmoment net na etenstijd, vinden de fans.