Nederlandse wijn: van 'glazuur springt van je tanden' naar een keurige 8
VideoTerwijl agrariërs afgelopen maand bij bosjes klaagden over de droogte is er één groep die stilletjes zijn zegeningen telt: de wijnboeren. Voor het tweede jaar op rij stevent Nederland af op een goede oogst.
Delen per e-mail
Tien à vijftien jaar geleden sprong het glazuur van je tanden, maar nu geeft wijnkenner Dik Beker de wijntjes van eigen bodem een 7,5. Misschien zelfs een 8.
Dat rapportcijfer wordt alleen maar mooier, voorspelt hij, want de druiven staan er deze zomer prachtig bij. Beker, tevens bestuurslid van Vereniging Nederlandse Wijn Producenten, dankt de volle wijnranken aan het gunstige voorjaar. Waar normaal in de eerste week van mei de druiven uitlopen, begon dit proces dit keer twee weken eerder. Met als gevolg: de druiven krijgen meer tijd om te groeien en zijn rijper en smaakvoller wanneer ze medio september worden geoogst.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
Eva Jinek verklapt aan Miljuschka wat zij het liefst eet: ‘Na de uitzending wil ik een halve kilo kaas’
Miljuschka weet wat lekker eten is en ze deelt haar tips en trucs graag met haar fans. Dit weekend vertelt ze over haar favoriete adresjes in Amsterdam en bespreekt ze met Eva Jinek haar culinaire voorkeuren in haar eigen podcast. -
PREMIUM
Megawinkel Lidl: modernste snufjes én een tapasbar
Zierikzee krijgt de (voorlopig) grootste Lidl van Zeeland. Eentje die helemaal is ingericht met de nieuwste snufjes uit de keuken van de supermarktketen, zo is de belofte. -
Wetenschappelijk bewezen
Bananen snel rot? Met deze tips houd je je fruit langer goed
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering legt onderzoeker Esther Hogeveen uit hoe je meer grip op je fruitschaal krijgt. -
Nederlandse wijn schiet wortel
Nederland herbergt zo’n 150 wijngaarden. De kwaliteit van de wijn kan zich meten met internationale concurrentie, stelt Dik Beker, bestuurslid van de Vereniging Nederlandse Wijn Producenten. -
PREMIUMvideo
Warm 2018 maakt wijnboeren dronken van geluk
Terwijl het gros van de agrariërs steen en been klaagt over het warme weer in 2018, worden de Nederlandse wijnboeren bijkans dronken van geluk. De zinderende zomer van dit jaar zorgde voor een recordoogst aan druiven. Kwantitatief én kwalitatief. Gert Jan Voortman en Diana van der Biezen van het gerenommeerde Wijngoed Gelders Laren staan model voor 'de Nederlandse wijnboer'. Het stel analyseert en evalueert een wijnjaar dat als 'absoluut top' de boeken in zal gaan.
-
PREMIUMKoken & eten
Hebben we straks alleen nog keuze uit blauw (AH) of geel (Jumbo)?
Met de verkoop van tachtig Deen-winkels aan AH, Vomar en Dekamarkt verdwijnt er weer een supermarktformule. In 2000 telde ons land nog 46 verschillende formules, twintig jaar later zijn het er nog 26. Is er nog bestaansrecht voor de kleinere supermarktketen of beperkt de keuze zich steeds meer tot blauw (AH) of geel (Jumbo)? -
Met één bericht op LinkedIn verkopen Merijn en Daan 100.000 bitterballen
Met hun bedrijf Risottini zijn Merijn Kok en Daan Klein campagne begonnen om van hun bitterballen af te komen. Vanwege de langdurige sluiting van de horeca lagen er nog 100.000 risotto-bitterballen in de vriezer en om te voorkomen dat ze smaakverlies zouden lijden kon iedereen hun snackjes bestellen. -
Speel de quiz en maak kans op kookboeken van Pascale Naessens
De populaire Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagde lezers van deze site begin dit jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. Duizenden lezers deden mee. Voor de fans doen we nog eenmaal een winactie.