Neleman Wijnen volledig over op échte kurken: 'Duurzamer en beter voor de biodiversiteit in het kurkeikwoud’

VideoBij Neleman Wijnen in Zutphen is voortaan geen schroefdop meer te bekennen. Alle wijnen van de wijnmaker en importeur worden afgesloten met een échte kurk. ,,Wijn en kurk hoort voor ons bij elkaar", zegt Natasja van Dijk van Neleman Wijnen.

Biologisch, vegan en Co2-neutraal zijn de wijnen van Neleman. ,,We werken biologisch in onze eigen wijngaard in Valencia", zegt Van Dijk. ,,Maar ook op de andere wijngaarden waar we een deel van onze wijnen produceren wordt biologisch gewerkt. We zetten insecten in bij de bestrijding van ziektes op de druiven en druivenranken. En we werken met heel veel lokale druiven. Zoals de verdil druif. Die was bijna uitgestorven. Daar stond nog maar vijftig hectare van aangeplant.”

  1. In Offerman-fabriek wordt bijna 3 weken na listeriadrama nog geen plakje vlees gesneden

    In Offerman-fa­briek wordt bijna 3 weken na listeria­dra­ma nog geen plakje vlees gesneden

    De fabriek van vleeswarenbedrijf Offerman in Aalsmeer ligt bijna drie weken na de grote terugroepactie nog steeds stil. Offerman moest de locatie begin oktober sluiten nadat bleek dat vleeswaren die hier werden gesneden en verpakt, waren besmet met de listeriabacterie. Zeker twintig mensen werden ernstig ziek na het eten van besmet vlees, drie personen overleefden het niet en een vrouw kreeg een miskraam.