PREMIUM
New Yorkse Karen Ertrachter brengt échte bagel naar Nederland: ‘Hier is het een toast met gat erin’
Wat Karen Ertrachter (30) het meeste miste uit haar thuisstad New York toen ze in Nederland kwam wonen? Bagels. Daarom besloot ze zelf maar de broodlekkernij te bakken. Het mondde uit in een eigen lunchroom in Den Haag, die sinds deze maand open is.
Alles in de nieuwe zaak schreeuwt New York, toch is de naam Netherlands Bagels. Voor het raam hangen vlaggetjes. Rood, wit, blauw. Maar naar welk land verwijst dat, aangezien Amerika en Nederland allebei die drie kleuren in de vlag hebben. Ertrachter glimlacht. ,,Dat mogen mensen zelf uitmaken. Maar, handig is het wel. Het bespaarde wat decoratie.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
'Meiden mogen later net zo van seks genieten als jongens’
Tijdens de Week van de Lentekriebels, die vandaag op basisscholen begint, horen oudere leerlingen nu ook alles over, jawel, de clitoris. Want die is net zo belangrijk als de piemel, stelt Elsbeth Reitzema. -
PREMIUM
Hoe Rusland kaas met een Nederlands ‘korstje’ omarmde
Kaas en Rusland, het was decennialang een moeizame combinatie. Maar sinds Moskou zeven jaar geleden de invoer van kaas verbood, waagden honderden kleine boeren zich aan de productie ervan. Onder hen de kleurrijke Jay Close, die het vak in Nederland leerde. -
Wat eten we vandaag: ovenschotel met rode kool, gehakt en koolrabipuree
Minder koolhydraten eten? Voor deze ovenschotel gebruiken we koolrabi in plaats van aardappel. Dankzij het zoet van de appel en het zuur van de rode kool serveer je een Hollands smaakbommetje. -
Wat Eten We Vandaag: Auberginehachee met aardappelpuree
Hachee is een traditioneel stoofgerecht, wij hebben een vegetarische variant bedacht waarbij het rundvlees wordt vervangen door aubergine en paddenstoelen. De structuur van deze groenten komt dicht in de buurt van draadjesvlees. -
Wat Eten We Vandaag: Sperziebonen met spekjes en azijn
Boontjes met spek is een gouden combinatie. Geef het gerecht een extra dimensie door de toevoeging van krieltjes en appelstroop.
-
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging -
-
-
PREMIUMEnergie3
Sluit je nu een jaarcontract af, dan ben je ook komende winter verzekerd van hetzelfde tarief
Deze week maakte Essent bekend dat het weer jaarcontracten aanbiedt. Lange tijd was het door de onzekere energiemarkt niet mogelijk voor consumenten om vaste contracten af te sluiten. Is het verstandig om nu vast te zetten? -
PREMIUMKoken & Eten
Het leven van deze man draait om ‘rot’ eten: niet alleen lekker, maar ook gezond
Bacteriën staan er, net als schimmels en gist, bij veel mensen niet goed op. Dat geldt niet voor Christian Weij (49), fermentatiespecialist en fooddesigner. Hij is dol op ze. Vooral de bacteriën die zorgen voor ‘verrot lekker’ eten. Weij experimenteert er al jaren mee. Eind deze maand gaat zijn Smaakpark in Ede open.