Niet meer diëten, maar ‘intuïtief eten’: zin in een koekje, dan néém je een koekje
Koken & etenIntuïtief eten is een stroming binnen de voedingsleer die veel overhoop gooit. Zo bestaat er geen goede of slechte voeding, mag je eigenlijk gewoon alles eten, zijn er geen vaste tijden, noch een minimum- of maximumaantal maaltijden.
Delen per e-mail
Het zal veel mensen die nu op dieet zijn goed in de oren klinken: eten wat je wilt, wanneer je maar wilt. De Belgische illustrator en cartooniste Eva Mouton deelde onlangs op haar sociale media al dat ze aan intuïtief eten doet. Dieetcoach Alessia Couvreur vertelt wat je over de voedingsleer moet weten voor je eraan begint. ,,Frietjes, koeken, chocolade, het wordt allemaal aantrekkelijker door tegen jezelf te zeggen dat je het niet mág eten.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & eten
Dit kan het drinken van een kop koffie voor je doen als je flink gaat sporten
Cafeïne is ‘s werelds meest gebruikte stimulerende stof. Het zit in koffie, maar ook in frisdranken, energiedranken, sportdranken en in voedingssupplementen. Recent wetenschappelijk onderzoek toonde aan dat cafeïne sportprestaties kan versterken, zowel bij individuele sporten als bij teamsporten. -
video
Topman Dirk van den Broek: Verlaag btw op groente en fruit naar 6 procent
Supermarktketen Dirk van den Broek begint vandaag een petitie met als inzet de verlaging van btw op groente en fruit (van 9 naar 6 procent). De supermarkt vindt het niet kunnen dat gezonde, verse producten vaak duurder zijn dan ongezonde boodschappen. ,,Hoogste tijd voor actie.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Preitaart met pangasiusfilet
Een hartige taart vinden wij minstens zo lekker als de zoete variant. In dit recept gaan wij voor een hartige preitaart met een vulling van pangasiusfilet, ricotta en erwten. De preitaart is goed gevuld waardoor deze perfect is als avondmaaltijd. -
VIDEO
Het roer om met eten in het nieuwe jaar? Pascale Naessens helpt met een nieuwe start
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. ,,Bij mij hoef je niet zuinig te zijn met olijfolie.” -
Koken & eten
Verbijstering over dure flesvoeding van A-merken: ‘Moet je nagaan hoe ze ons belazeren’
Een tv-uitzending van de Keuringsdienst van Waarde opende gisteren de ogen van veel kijkers. De makers lieten zien dat grote producenten van flesvoeding meer vragen voor dezelfde babymelk als die van een huismerk.
-
Ben & Jerry's verkoopt hun ijs met koekjesdeeg nu zonder ijs
Elke Cookie Dough-liefhebber herkent het wel: meteen de chunks uit je pint met ijs lepelen. De grootste wens van veel Ben & Jerry's fans wordt na lang wachten vervuld: de chunks worden zonder het ijs, in een zakje, verkocht. En ter ere van het 30-jarig bestaan van deze ijssoort staan er over twee weken nog twee nieuwe Cookie Dough ijssmaken in het vriesschap. -
BinnensteBuiten: de makers vieren duizendste uitzending met een feestelijk ananasdrankje
Huis, tuin, kook- en natuurtips: ze komen elke werkdag voorbij in het KRO-NCRV-programma BinnensteBuiten. Vanavond is de duizendste aflevering te zien. Een lekker kijkmoment net na etenstijd, vinden de fans. -
Pascale Naessens daagt je uit: fitter in tien dagen
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site uit om in het nieuwe jaar tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten.