Volledig scherm
PREMIUM
Over de Tong ging eten bij Os en Peper in Zwolle, sinds deze zomer in handen van Gramsberger Ard Slot. © Kevin Hagens

Nieuw sausje voor Os en Peper in Zwolle is veelbelovend

Over de Tong + VideoRestaurant Os en Peper in Zwolle bestaat al 15 jaar, maar zou deze zomer sluiten. Totdat chefkok Ard Slot uit Gramsbergen twee dagen na de sluiting de zaak overnam. Hij goot er zijn eigen sausje over en dat is veelbelovend.

Os en Peper zit aan de Ossenmarkt, onder de Peperbus. Zo’n naam beklijft en dat is de reden dat eigenaar en chefkok Ard Slot dat zo in stand houdt. Met als toevoeging het hippe ‘by Ard’. Want die Franse keuken van de vorige chefkok (Rick de Jong), wil hij ook aanhouden, maar dan met een twist. Eentje die hij opdeed op Aruba bij restaurants Wilhelmina en Carte Blanche die lovende recensies op Tripadvisor kregen. Mijn tafelgast Tessa Jonker en ik zijn benieuwd of dat wordt waargemaakt in Zwolle. Dat zie je in de video hieronder ook: