Nunspeet heeft één van de beste Chinese restaurants ter wereld

videoChinees restaurant Ni Hao in Nunspeet is opgenomen in de eerste uitgave van Michelin, die speciaal gericht is op de Kantonese keuken. ,,Dit is echt heel bijzonder”, aldus de eigenaren.

‘Fine Cantonese Food by the Michelin Guide 2018 – 2019’ vermeldt ruim 290 restaurants wereldwijd die de Kantonese keuken vertegenwoordigen. In de gids zijn acht Nederlandse restaurants opgenomen, waaronder dus Ni Hao. De andere restaurants zitten voornamelijk in grotere plaatsen het westen van het land, met Wen Chow in Maastricht als zuidelijke uitschieter.

,,We zijn enorm vereerd", zegt  eigenaresse Shuping Chen. Samen moet haar man, chefkok Jie Chen, runt zij het restaurant. ,,We hadden dit nooit verwacht.”

Kantonese keuken

De speciale gids werd een week geleden al bij de Chens bezorgd in een onopvallend doosje, afgelopen weekend hadden ze pas tijd om er een blik in te werpen. ,,Toen zag mijn man ineens dat het niet de gewone Michelingids was, waar we al eerder in vermeld stonden, maar dat deze specifiek op de Aziatische keuken gericht is.”

De in de gids vermelde restaurants zijn in vijftien verschillende landen gevestigd in zowel Azië, Europa als de Verenigde Staten. In totaal kregen 78 restaurants één of meer Michelinsterren toebedeeld. 

Kroon

,,Wij hebben dus geen ster, maar een 'gewone’ vermelding. Alhoewel, gewoon, dat we hiermee tot één van de betere restaurants ter wereld behoren is wel een kroon op ons werk.”

Volgens Chen onderscheidt hun keuken zich van andere restaurants door ‘verse, goede producten, die we hoog op smaak brengen en zonder gebruik van e-nummers'. ,,We  zetten constant weer de puntjes op de i.”

In april van dit jaar scoorde het restaurant nog een 7,3 in de restaurantrubriek van de Stentor.

Volledig scherm
Eigenaresse Shuping Chen-Wu en chefkok-eigenaar Jie Chen in restaurant Ni Hao in Nunspeet. © Vakfoto Van Der Beek