Volledig scherm
PREMIUM
Over de Tong ging eten bij De Sjampetter in Deventer. © Kevin Hagens

Ongecompliceerd goed eten bij Sjampetter in Deventer

Over de Tong + VideoMidden op de Brink in Deventer zit Eetcafé Sjampetter. Een ‘bourgondisch eetcafé’ omschrijven ze het zelf en daar blijkt niets aan gelogen.

Nog voor mijn tafelgast Hans Jansen en ik binnen hebben kunnen stappen, komen we op het terras al bekenden tegen. Hans’ broer en zijn oud-studievrienden, die er bij wijze van reünie regelmatig terugkeren. ,,Hier is niets veranderd en het voelt altijd weer al thuiskomen”, zegt het viertal. Of er in de ruim twintig jaar dat Sjampetter er zit niets is veranderd, kunnen Hans en ik niet beoordelen, we kwamen hier niet eerder. Dat het een gevoel van ‘thuiskomen’ geeft, snappen we als we binnen zijn. Een bruine kroeg, als het stamcafé dat we daarbij voor ogen hebben. Veel hout, veel fotolijstjes en ook heel veel klandizie.

  1. In Offerman-fabriek wordt bijna 3 weken na listeriadrama nog geen plakje vlees gesneden

    In Offerman-fa­briek wordt bijna 3 weken na listeria­dra­ma nog geen plakje vlees gesneden

    De fabriek van vleeswarenbedrijf Offerman in Aalsmeer ligt bijna drie weken na de grote terugroepactie nog steeds stil. Offerman moest de locatie begin oktober sluiten nadat bleek dat vleeswaren die hier werden gesneden en verpakt, waren besmet met de listeriabacterie. Zeker twintig mensen werden ernstig ziek na het eten van besmet vlees, drie personen overleefden het niet en een vrouw kreeg een miskraam.