Op hete kolen, barbecuetip: Bataat met fregola

BBQ-tips + VideoHet is zomer! Tijd om lekker uitgebreid te barbecueën met familie of vrienden. We geven je 8 weken lang recepten van culinair adviseur Joost van Manen van The Bastard voor bijzondere gerechten van de barbecue, met een uitgebreide video-instructie online en een wijnadvies van Cees van Casteren. Vandaag: Bataat gevuld met fregola

Ingrediënten (voor vier personen):

4 bataat (zoete aardappel), 250 gram fregola (gebrande pasta), evt 125 gram zwarte en 125 gram witte, groentenbouillon (ongeveer 1,5 liter), 1 ui (gesnipperd), teentje knoflook (klein gesneden), witte wijn (glas), laurierblaadje, ½ courgette (brunoise), ½ zoete parika (klein gesneden), 75 gram maïs, 10 cherrytomaatjes (gehalveerd), 125 gram blue stilton, 4 lente-uitjes (in ringetjes)