Op hete kolen, barbecuetip: Hele dorade

BBQ-tips + VideoHet is zomer! Tijd om lekker uitgebreid te barbecueën met familie of vrienden. We geven je 8 weken lang recepten van culinair adviseur Joost van Manen van The Bastard voor bijzondere gerechten van de barbecue, met een uitgebreide video-instructie online en een wijnadvies van Cees van Casteren. Vandaag hele dorade met tomatensalsa en flatbread.

Ingrediënten (voor 4 personen):

Volledig scherm
Dorades met kruiden vullen en insnijden om met partjes limoen te vullen. © Emiel Muijderman

2 verse dorades, ongeveer 800 gram per stuk,(vraag de visboer om te ontschubben en de buik leeg te halen),
1 limoen en 1 citroen,
Peterselie, tijm, rozemarijn (van elk een takje),
Voor de tomatensalsa: 800 gram tomaten, 60 gram fijngesneden ui, 1 teentje knoflook, 20 gram basilicum, 2 gram fijngesneden bieslook, 2 gram fijngesneden peterselie, 40 gram kappertjes, 40 gram Taggiasche olijven (zonder pit), 40 gram groene olijven (zonder pit), 10 milliliter kruidenazijn, 3 gram bosui (alleen het witte deel), 50 ml goede olijfolie en zout en peper.
Voor het flatbread: 2 eetlepels yoghurt (griekse of volle), 6 eetlepels zelfrijzend bakmeel, 2 eetlepels olie, 1 theelepel zout